Prokop Slováček Správy

Českí dovolenkári tvrdia: Autobus už pred cestou nebol v poriadku

Polepený bok autobusu, búračka s jeleňom už pri ceste do Grécka. Dopravca preveruje, či autobus bol spôsobilý na jazdu.

Ilustračný obrázok k článku Českí dovolenkári tvrdia: Autobus už pred cestou nebol v poriadku
Zdroj: internet

Peter Čermák a Iva Křivánková boli tiež medzi dovolenkármi, ktorí sa vracali z Korfu po dovolenke. Chceli ušetriť a tak sa rozhodli vydržať nepohodlnú 30 hodinovú cestu tam a späť. Mali šťastie, v havarovanom autobuse sedeli na sedadlách napravo, za zadnými dverami a to im zrejme zachránilo život.

„Boli sme v polospánku, prebudilo ma také hrkotanie kolies. Potom som už len cítil ako sa prevraciame na bok, myslím, že sme dokonca po boku chvíľku aj išli. Potom ticho, nevedeli sme čo sa stalo. Ľudia začali kričať, jeden muž volal že mu zomrela manželka. Bolo hrozné dusno a nedalo sa dýchať,“ povedal Čermák. Jeho výpoveď zverejnil portál idnes.cz.

PREČÍTAJTE SI AJ: Doráňaná Helena ostáva v Srbsku, netuší čo sa stalo

Mali sme šťastie

„Nad nami zostalo nerozbité sklo. Všetky ostatné sa rozbili, takže niektorí ľudia vypadli von a potom ich autobus pritlačil,“ dodala Čermákova priateľka.

Niektorí ľudia sa dostávali z autobusu cez núdzové strešné okno, ostatní cez vypadnuté predné sklo. „V črepinách sme zbierali veci, trvalo to 5 až 10 minút, potom sme pomáhali ostatným, dávali sme im vodu. Sanitka prišla asi o 15 až 20 minút,“ povedala Iva Křivánková a vo výpovedi na českom portáli pripojila aj ďalšie podrobnosti o situácii po nehode, z ktorých až mrazí.

PREČÍTAJTE SI AJ: V nemocnici ostáva jeden turista z autobusu smrti. Prvá reakcia priameho aktéra nehody

Bol stav autobusu stopercentný

Podľa mladého páru sa už pred odchodom z Grécka niektorí cestujúci pozastavovali nad stavom autobusu. „Pre cestou späť a nástupom do autobusu, ktorý pre nás prišiel k trajektu, sme sa dozvedeli, že vraj autobus mal búračku už cestou do Grécka. Pýtal som sa vodičov na cestu, vraj mali zrážku s jeleňom. Bok autobusu bol vpredu rozbitý a polepený, bolo to divné,“ myslí si Čermák. Kamarát ho dokonca pred cestou upozornil na prasknuté predné sklo.

Dopravca túto informáciu Aeolus Real Trans začal preverovať. „Túto informáciu sme sa dozvedeli z diskusie na webe. Nemôžem nič vylúčiť, ale nezdá sa nám, že by slovenskí vodiči pokračovali v ceste, ak by sa autobus buchol s jeleňom,“ povedal hovorca cestovnej kancelárie Aeolus Tomáš Němec.

PREČÍTAJTE SI AJ: Turisti z havarovaného autobusu prileteli vládnym špeciálom na bratislavské letisko

Turisti havarovany autobus
23
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM