Zo Slovenska

Cestujete vlakom? Karty v spojoch zamieša česká konkurencia

Dopravné železničné uzly, ktoré spájajú najmä Košice a Žilinu s hlavným mestom našich susedov, čakajú zmeny. Konkurenčný boj pocítia cestujúci.

Ilustračný obrázok k článku Cestujete vlakom? Karty v spojoch zamieša česká konkurencia
Zdroj: TASR

Od nadobudnutia účinnosti nového cestovného poriadku dôjde k zmenu príchodu jedného spoja do cieľovej stanice spoločnosti Leo Express z Prahy do Košíc a Prešova. Spoj z Košíc do Prahy bude odchádzať vo výhodnejšom čase pre cestujúcich.

Teraz prichádza vlak do Košíc o štvrtej hodine ráno, onedlho bude prichádzať o 30 minút neskôr. Informuje portál iDNES.cz. Trasa medzi Prahou, Žilinou a Košicami sa stala predĺžením veľkého súboja troch dopravcov na úseku medzi Prahou a Ostravou. Leo Express z neho mierne ustúpi.

Jeden z každodenných spojov obmedzí tak, že v pondelok a utorok nepôjde až do Košíc, ale skončí v Karvinej.

Spojenie so Slovenskom sa mierne zrýchli. Teraz najrýchlejšia cesta rýchlika spoločnosti Leo Express z Prahy do Košíc trvá 8 hodín a 44 minút. Podľa nového cestovného poriadku ju prekoná za 8 hodín a 19 minút.

K redukcii spojenia so Slovenskom pristupujú aj České dráhy na trase Žilina – Praha. Kým spoje cez Hornú Lideč budú premávať prakticky rovnako ako doteraz, trasa cez Ostravu ponúkne len štyri spoje denne zo Žiliny až do Prahy. Teraz ich je sedem. Súčasne však pribudne viac rýchlikov z Ostravy do Žiliny a ďalej do Banskej Bystrice a Zvolena.

Ilustračné foto, TASR

Leo Express
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM