Barbara Dallosová Kultúra

Chalani z kapely Sitňan: Z ich nového songu nabiehajú Husákovým deťom zimomriavky!

Túto kapelu netreba Žiarčanom zvlášť predstavovať. Sitňan je na scéne viac než dvadsaťročie a s novým albumom prišla aj nová pieseň, v ktorej si Sitňanovci nedávajú servítku pred ústa. Čítajte...

Ilustračný obrázok k článku Chalani z kapely Sitňan: Z ich nového songu nabiehajú Husákovým deťom zimomriavky!
Zdroj: Dnes24.sk

Fungujú už 22 rokov ale ako sami hovoria, s mladými ušiakmi zatiaľ stíhajú držať krok. Dôkazom toho je aj nový song s názvom Stratená generácia, ktorý si rovnako pohmkávajú staršie aj mladšie ročníky. Nielen o tom, prečo nám zostali len holé zadky sa rozhovoril basák Paľo.

Odkiaľ prišiel nápad na pesničku Stratená generácia a kto písal text?

Autorom textu som ja. Myšlienka pesničky vznikla jednoducho, stačí sa pozrieť na vývoj nášho štátu a vec je vybavená. My sme síce kapela, ktorá chce myslieť pozitívne, ale niektoré veci, sa nedajú prehliadnuť a tak na každom našom albume máme podobnú pesničku.

Koho presne myslíte tou generáciou?

Myslíme hlavne našu generáciu, generáciu tzv. „Husákových detí“, ale v podstate každá ponovembrová generácia sa môže v tejto pesničke nájsť.

Dá sa povedať, že je to akási politická reflexia…

Samozrejme, veď keď sa obzriem do tej doby, keď ako mladý študent som bol plný očakávaní a vidím akým smerom sa veci dali, tak mi nič neostávalo, len napísať takýto song.

Na čom konkrétne cítite, že sme ostali s holými zadkami?

Keď dennodenne človek vidí, čo sa okolo neho deje, aký nepomer životnej úrovne nastal a hodnota človeka je prerátana na peniaze, tak mnohým ľuďom ostali fakt, len holé zadky.

Aké sú zatiaľ ohlasy na pesničku?

Povedali by sme, že pozitívne, ako aj na celý album „Buď Fit“, ktorý sme krstili na Cityfeste a z ktorého je aj klip k pesničke Stratená Generácia.

Začínali ste (aj keď samozrejme stále ste) mladučkí. V čom sa zmenil váš pohľad na svet od vašich hudobných začiatkov?

Použijem otrepané frázy: Sme síce starší a skúsenejší avšak s mladými ušiakmi stále držíme krok. V zásade sa hudobný svet nezmenil, keď si mladý človek založí kapelu myslí si, že teraz nakopne svetu prdel, ale samozrejme, že to tak nie je. Lebo na to treba aj dobrú konšteláciu hviezd. Nám sa to do istej miery podarilo a preto hráme už 22 rokov.

Klip k pesničke Stratená generácia si pozrite v našej videogalérii!

Nielen Sitňan ale aj zvučné mená ako Slobodná Európa, Zóna A, Hospital Bukra či ŠHT si užijete už tento mesiac na Sitňanfeste, 25.októbra v žiarskom MsKc. Viac info TU.

Foto: MateZ

Sitňanfest tento rok opäť láka hudobnými legendami
3
Galéria
Sitňanovci a ich nový klip k pesničke Stratená generácia
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM