Tlačové správy

Chcete sa dostať do formy?

Chcete schudnúť, spevniť si postavu alebo nabrať svalovú hmotu, nie do plaviek, na to je už neskoro, ale kvôli sebe a lepšiemu pocitu? Nič komplikované, hlavne nerozmýšľajte – chce sa mi, nechce sa mi?

Ilustračný obrázok k článku Chcete sa dostať do formy?
Zdroj: TASR

Jednoducho si hoďte do batohu svoje rukavice na cvičenie, tričko, kraťasy, tenisky a choďte do prvej posilňovne, a tam si kúpte permanentku – aspoň na mesiac, nech to nevzdáte po prvom tréningu. Nerozmýšľajte zbytočne, konajte. V tomto prípade je to to najlepšie, čo môžete urobiť.

Cvičiť nestačí

Teda stačí, ale svoj cieľ dosiahnete asi tak rýchlo, ako doplávate k prameňu Nílu počas obdobia dažďov – raz bude, ale bude vás to stať neskutočne veľa energie. Zmeňte si jedálniček a plávajte po prúde, pôjde vám to rýchlejšie, jednoduchšie a neminiete toľko energie. Logická strava je najväčší krok k úspechu. Nemusíte sa vzdať obľúbených jedál, stačí ich upraviť na zdravší variant – zbožňujete rezeň s hranolkami? Spravte si rezeň na prírodno s pečenými zemiakmi a zeleninou.

Doplnky výživy

A čo doplnky výživy? Pomáhajú? Škodia? Používajte ich s rozumom a pomôžu vám, bez rozumu a uškodia vám. Poraďte sa s trénerom, skúsenejším kamarátom, na internete, v obchode, čo je pre vás vhodné a čo nie. Stavte však na overené značky – kvalitné suplementy od Aminostar, BioTechu, Nutrendu či Allstars. Firmy, ktorých kvalita a účinnosť je overená rokmi.

Nezabudnite na kardio

Máte upravený jedálniček? Pravidelne cvičíte? Máte rozumne nastavené suplementy? Super, a čo kardio – cviky na spaľovanie tukov – cvičíte? Keď nie, okamžite si obujte bežeckú obuv, páni, a choďte si dať svoje prvé letné kilometre. Prečo zrovna beh? Lebo to je najkomplexnejší kardio cvik, aký kedy kto vymyslel – každý sval dostane zabrať, je to prirodzený pohyb, vyčistíte si hlavu – pôsobí ako prevencia pred stresom a posilníte svoj srdcovocievny systém. Tak smelo do toho.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM