JAB Rôzne

Chcete si cez víkend zalyžovať? Takto to vyzerá na Poráči, Mraznici, v Levoči či na Plejsoch

Víkend sa nezadržateľne blíži a my sme zisťovali, ako to vyzerá v lyžiarskych strediskách v okolí Spišskej Novej Vsi. Koľko vlekov je spustených a čo vás čaká v jednotlivých lyžiarskych strediskách? Pozrite si prehľad...

Ilustračný obrázok k článku Chcete si cez víkend zalyžovať? Takto to vyzerá na Poráči, Mraznici, v Levoči či na Plejsoch
Zdroj: Dnes24.sk

Husté sneženie malo okrem snehovej kalamity a rôznym problémom aj pozitívnu stránku. Bohatá snehová nádielka potešila najmä lyžiarov a lyžiarske strediská nielen na Spiši.

Veľmi dobré podmienky

Ako nás informovala manažérka lyžiarskeho strediska Ski centrum Mraznica Barbora Karchňáková, podmienky na lyžovanie sú skvelé výška snehu je 70 cm. „V lyžiarskom stredisku sú spustené všetky vleky, lyžiarom je k dispozícií celá 1650 metrov dlhá zjazdovka, aj detský vlek,“ doplnila Karchňáková. Zalyžovať si môžete od 9.00 hod do 15.30 hod.

Výborné podmienky na lyžovačku má aj lyžiarske stredisko SKI GUGEL Mlynky, podľa slov prevázkovateľa Deneša je spustených všetkých šesť zjazdoviek. „Otvorené máme od pol deviatej do 16.00 hod. V prevádzke je aj snowpark,“ povedal Deneš s tým, že v lyžiarskom stredisku majú 80 centimetrov sne­hu.

Lyžiarske centrum Ski Brodok má 50 centimetrov snehu a podmienky na lyžovanie veľmi dobré. Podľa slov majiteľa sa návštevníci strediska môžu tešiť na Valentína, alebo na maškarný ples na lyžiach, ktorý pripravujú na 21.februára. Zalyžovať si môžete každý deň od 9.00 hod do 15.30 hod.

Pankuškové fašianky či večerná lyžovačka

Ako nám prezradil prevádzkovateľ Jozef Jabrocký, aj v Levoči sa môžete tešiť na skvelú lyžovačku. „Snehu je tak 50 – 60 cm podmienky sú veľmi dobré okrem denného lyžovania od deviatej do štvrtej si môžete zalyžovať aj večer. Večerné lyžovanie je v prevádzke v utorok, piatok a sobotu od šiestej do deviatej hodiny večera,“ informoval.

Lyžiarske stredisko Plejsy hlási tak isto vynikajúce podmienky a snehovú pokrývku vo výške 60 – 70 centimetrov. „Vleky sú takmer všetky v prevádzke a lyžovať sa dá do 16.00 hod,“ doplnila Mária Ház manažérka lyžiarske strediska. Cez víkend sú nie len pre lyžiarov pripravené Pankuškové Fašiangy.

„Sú pripravené akcie, ako lyžovanie v maskách, stavanie najväčšieho snehuliaka či hada zo snehu. Nebude chýbať ani príprava tradičných jedál či súťaž v jedení pankušiek či pití piva,“ vymenovala manažérka s tým , že akcia bude trvať od dnešného poobedia až do nedele.

Ak už máte zbalené lyže či snowboard a vyrážate užiť si zimné radovánky, prečítajte si aj niekoľko rád, ako zvládnuť lyžovačku bez následkov a aj rady, ako vybrať správnu helmu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM