Webnoviny - Svet

Chuťovo bližšie k zákazníkom

WEBNOVINY.SK

BRATISLAVA 12. augusta (WBN/PR) – Nová zmes kávy Coffee&Co sa chuťou, arómou a svojimi vlastnosťami výrazne líši od zmesi predchádzajúcej. S novou zmesou sa viac približuje chuťovej charakteristike typického stredoeurópskeho zákazníka. Nová zmes Extra blend No10 je tvorená z 10-tich druhov kávových zŕn pražených špeciálne pre Coffee&Co. Obsahuje 85% arabiky pochádzajúcej z vybraných plantáží Kostariky, Guatemaly a Nikaraguy. Zvyšných 15% predstavuje robusta, ktorej časť tvorí jedna z najkvalitnejších robúst na svete – Indian Parchment a Monsoneed. V našej zmesi má najväčší vplyv na zamatovú, veľmi bohatú a stabilnú cremu. Vlastnosti novej zmesi kávy sú ideálne tak na prípravu espressa, u ktorého vyniká plná, svieža a korenená chuť s výrazným doznievaním čokolády a kakaa, tak i mliečne varianty, v ktorých si vďaka týmto chuťovým vlastnostiam zachováva svoju dominantnú výraznú kávovú chuť.

S novým konceptom prípravy cappuccina (cappuccino traditional / cappuccino art) prichádza Coffee&Co s novou, kvalitnejšou radou šálok. Pre správne espresso musí byť vyrobená z porcelánu bielej farby v objeme 40 – 60 ml. Tvar šálky je veľmi dôležitý. Hrdlo má byť úzke, aby si crema zachovala kompaktnosť a pri pití kávy sa správne uvoľňovala aróma priamo do nosa. Vnútorný tvar šálky je kónický, oblý, vďaka čomu káva z trysiek kávovaru plynule steká po šikmej stene šálky a vytvára bohatú, hustú cremu bez nežiaducich bubliniek. Takto vzniknutá crema sa najlepšie pri rozhrnutí vráti späť a pri pití sa rovnomerne usadzuje na stenách šálky. V priereze má mať šálka tulipánový tvar, steny sa postupne smerom hore zužujú. Zvonku má zvoncovitý tvar a hrubé dno. Takáto šálka má ideálne tepelné a absorbčné vlastnosti a udrží kávu dlho pri správnej teplote a konzistencii. Šálka na správne cappuccino má objem 150 – 180 ml a rovnaké vlastnosti ako šálka na espresso. Krémová mliečna mikropena, ktorá je charakteristická pre cappuccino, by mala tvoriť 1–2 cm v šálke. Zákazníkovi siete Coffee&Co sa vďaka správnemu kónickému tvaru šálky dostáva do úst nielen espresso s mliekom ale i časť peny po celú dobu vychutnávania cappuccina. Pena sa čiastočne prichytáva na stenách šálky a pri naklonení len čiastočne ustúpi do zadnej časti. Vďaka širokému tvaru šálky zákazník môže posúdiť vizuálny kontrast hladkej mikropeny zmiešanej s hutnou kávovou cremou. Kónický tvar šálky zaručuje ukážkovú, konzistentnú, hladkú cremu.

Všetky šálky v Coffee&Co sú nahriate na vrchnej časti kávovaru a kladené dnom smerom dolu. Najhrubšia časť je dno, takže udrží správnu teplotu, chuťové vlastnosti a cremu kávy, čo je pre ňu jedna z najdôležitejších vecí. Z kávovaru stúpajúce teplo odpudzuje čiastočky prachu, takže sa do šálky nepráši. Navyše sa tým zabráni prílišnému prehriatiu okrajov šálky a popáleniu pier.

Nová káva a nové Cappucino Art je v najväčšej domácej sietí kaviarní Coffee&Co dostupné už oddnes.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM