Šport Tenis

Cibulková vyhrala Turnaj majsteriek a bude svetovou päťkou

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa stala víťazkou prestížnych MS WTA Tour v Singapure. Tenistka si pripísala na konto najcennejší titul v kariére.

Ilustračný obrázok k článku Cibulková vyhrala Turnaj majsteriek a bude svetovou päťkou
Zdroj: TASR

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa stala víťazkou prestížnych MS WTA Tour v Singapure. Nasadená sedmička si vo finále dvojhry po výbornom výkone poradila so svetovou jednotkou Nemkou Angelique Kerberovou hladko 6:3, 6:4 a hneď pri premiére na Turnaji majsteriek dosiahla životný úspech.

Cibulková prerušila päťzápasovú šnúru prehier s rodáčkou z Brém a vyrovnala vzájomnú bilanciu na 5:5. Súperke zároveň odplatila prehru zo singapurskej červenej skupiny spred týždňa. Cibulková si pripísala na konto celkovo ôsmy titul na okruhu WTA, štvrtý v tomto roku a doposiaľ najcennejší v kariére.

Stala sa druhou slovenskou šampiónkou na šampionáte WTA po Janette Husárovej, ktorá v roku 2002 zvíťazila v Los Angeles vo štvorhre po boku Rusky Jeleny Dementievovej.

Zo Singapuru si Cibulková odnáša celkovú prémiu 2,054 milióna dolárov a 1250 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho novom vydaní sa posunie z ôsmeho na piate miesto – najvyššie v kariére.

Vyrovná tak slovenské ženské singlové maximum Daniely Hantuchovej, ktorú už prekonala v počte získaných titulov na WTA Tour. V rebríčku tohtoročných zárobkov sa po úspešnom ťažení v Singapure prehupla cez tri milióny dolárov. Počas celej kariéry zarobila na prize money už viac ako desať miliónov.

Cibulková získala po tretí raz v kariére skalp aktuálnej svetovej jednotky. V roku 2011 vo Wimbledone zdolala Dánku Caroline Wozniacku, v roku 2012 na Roland Garros vyradila Bielorusku Victoriu Azarenkovú. V Singapure zároveň zopakovala vlaňajší kúsok Poľky Agnieszky Radwaňskej, ktorá s jedným víťazstvom v skupine postúpila do semifinále a neskôr triumfovala na celom turnaji.

Dominika Cibulková
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM