Nina Táborská Správy

Čiernou kávou proti bielemu Slovensku: Káva či víno bude v Bratislave zadarmo pre každého, kto prejaví svoju ľudskosť

V sobotu sa v hlavnom meste koná pochod "Spoločne za Slovensko, proti islamizácii Európy a imperializmu USA". Naposledy sa nezaobišiel bez násilností. Bratislavské kaviarne a podniky sa teraz rozhodli odmeniť každého, kto príde označený srdiečkom Výzvy k ľudskosti či antifašistickou symbolikou.

Ilustračný obrázok k článku Čiernou kávou proti bielemu Slovensku: Káva či víno bude v Bratislave zadarmo pre každého, kto prejaví svoju ľudskosť
Zdroj: TASR

Každý, ako vie k ľudskosti, Výzva k ľudskosti: Live, Čiernou kávou proti bielemu Slovensku, Káva za ľudskosť,… Takto nazvali bratislavské podniky a kaviarne svoju sobotňajšiu výzvu, v rámci ktorej ponúknu každému, kto príde označený buď logom Výzvy (srdiečko) alebo antifašistickou symbolikou / bannermi / nálepkami / odznakmi / vlajkami a podobne, občerstvenie zadarmo.

Kaviarne, podniky, prevádzky – tí všetci sa rozhodli priniesť obeť v podobe ich tržieb, aby takýmto tichým protestom ukázali, že „si Slovensko predstavujeme ako krajinu tolerantných, mierumilovných, priateľských ľudí“.

Nápad s názvom „Každý, ako vie“ pochádza od Erika Šimšíka zo spoločnosti Goriffee.

Zapoja sa a občerstvia vás zadarmo:

Goriffee Kaffeehaus

Kontakt

Foxford

Dobre&Dobré

Tuto

Slovak pub

J.X. Messerchmidt cafe

Tepláreň cafe

Flag ship

Železná studienka

Slobodné vinarstvo (trh v Starej tržnici)

Koláče dolce manufactory (v Goriffee)

Artforum kaviareň

Časopis kinečko (v Goriffee)

Re:fresh

Pán králiček

Cafe scherz

Cafe kút

Moje

Jamaica

U Kubistu (súčasťou bude divadelné predstavenie Báť sa je ľudské

St. Germain

Niektoré miesta ponúkajú esspresso, iné víno, citronádu, čaj či časopis zadarmo. „Situácia je veľmi vážna, už sa nesmieme spoliehať na to, že to za nás niekto spraví, zodpovednosť nesieme my, ako jednotlivci, ktorí musíme odložiť našu pohodlnosť a priniesť aspoň malú obeť. Ak zaváhame teraz, vydobyť si dôstojnosť, slobodu a pokojný život pre nás a našich blízkych bude veľmi ťažké!“ píše sa v eventoch na sociálnej sieti.

K podujatiu sa pripojila aj spoločnosť UBER. Každý, kto do aplikácie 12. septembra zadá promo kód VYZVAKLUDSKOSTI, dostane zadarmo 1 jazdu v hodnote 6 eur ktorú môže 12. septembra využiť.

Súčasne sa o 16:00 uskutoční na Hviezdoslavovom námestí koncert Výzva k ľudskosti: Live. Podrobný program nájdete TU.

Prečítajte si tiež: Nenávistné komentáre vs. dobrovoľné zbierky: Ako pomáhajú Bratislavčania ľuďom na úteku? Priniesli viac ako tri tony vecí!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM