Monika Vengrínová Krimi

Čierny deň v Tatrách: Pod Rysmi zahynuli dvaja slovenskí turisti

Krásne nedeľné počasie a preteky vysokohorských nosičov na Chatu pod Rysmi prilákali do hôr množstvo turistov. Tento ročník populárnej súťaže sa však do dejín zapíše čiernymi písmenami po tom, ako dvaja turisti nezávisle od seba prišli o život.

Ilustračný obrázok k článku Čierny deň v Tatrách: Pod Rysmi zahynuli dvaja slovenskí turisti
Foto: Slávka Kellová

„Počas podujatia došlo k dvom pádom nezávisle od seba. Ani jeden z turistov nebol priamym účastníkom pretekov,“ informovali horskí záchranári na svojej webovej stránke s tým, že prvý pád bol ohlásený krátko popoludní spod vodopádu nad Žabími plesami, mimo vyznačeného turistického chodníka. O súčinnosť boli požiadaní leteckí záchranári, ktorí po nastúpení horského záchranára leteli do Mengusovskej doliny.

„Lekár a záchranár sa po prílete snažili 36-ročnú Slovenku oživovať, žiaľ, bezvýsledne. Počas oživovania dostali informáciu o ďalšom páde na zľadovatenom povrchu,“ uviedli záchranári. K pádu 78-ročného slovenského turistu došlo približne o osemsto metrov vyššie, záchranári sa preto k zranenému dostali rýchlo. Ako ďalej informovali horskí záchranári, aj tento turista utrpel vážne poranenie hlavy a aj napriek obrovskej snahe prítomných, lekárov a záchranárov, sa ho nepodarilo zachrániť.

„Posádka vrtuľníka potom postupne v spolupráci s horskými záchranármi transportovala telá nebohých na popradské letisko, kde ich prevzal obhliadajúci lekár a príslušníci polície,“ dodali záchranári.

Foto: ilustračné

Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM