Krimi Zo Slovenska

Čierny piatok pre chodcov: Muž zrážku s autom neprežil, ženu s deťmi ratovali záchranári

Záver pracovného týždňa bol takpovediac čierny pre chodcov. Muža na priechode smrteľne zrazilo auto, ženu s dvoma deťmi previezli do nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku Čierny piatok pre chodcov: Muž zrážku s autom neprežil, ženu s deťmi ratovali záchranári
Zdroj: TASR

Vážne zranenia chodkyne si v piatok večer (21.10.) vyžiadala dopravná nehoda v Bratislave. Žena prechádzala cez priechod pre chodcov s dvoma deťmi. Všetkých troch previezli záchranári do nemocnice. Okolnosti zrážky policajti vyšetrujú.

„K nehode došlo na výjazde stúpania jednosmernej cesty z Einsteinovej ulice na Panónsku ulicu v smere do mestskej časti Petržalka od Mosta SNP,“ povedala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Vodičom bol podľa nej 65-ročný muž, vylúčili u neho prítomnosť alkoholu. Polícia žiada vodičov i chodcov, aby rešpektovali pravidlá cestnej premávky a správali sa zodpovedne a disciplinovane.

Muž po zrážke zomrel

Život 58-ročného chodca si vyžiadala taktiež večerná piatková (21.10.) nehoda na Ceste na Senec. Muža pri prechádzaní cez vozovku asi 10 až 15 metrov od nadchodu určeného pre chodcov na úrovni obchodného domu na Zlatých Pieskoch zrazilo osobné auto. Polícia dychovou skúškou vylúčila prítomnosť alkoholu u vodiča. Muž na mieste zrážky podľahol zraneniam.

„Presné príčiny, okolnosti, ako aj miera zavinenia sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania,“ informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Žiada vodičov, aby boli na cestách zodpovední. Na vozovkách Bratislavského samosprávneho kraja dochádza podľa nej k vážnym dopravným nehodám, obeťami sú často chodci.

„Zdôrazňujeme im preto zákonnú povinnosť nosiť reflexné prvky za zníženej viditeľnosti či pohybe po vozovke nielen mimo obce, ale aj v nej,“ povedala Mihalíková.

Pri prechádzaní cez cestu treba byť ostražitý, chodec musí uprednostniť priechod, nadchod alebo podchod. „Nesmie vstupovať na vozovku, a to ani pri použití priechodu pre chodcov, ak vzhľadom na rýchlosť prichádzajúcich vozidiel nemôže cez ňu bezpečne prejsť,“ dodala hovorkyňa.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM