Rôzne

Cítite sa po sviatkoch prejedení? 5 tipov, ako sa dostať opäť do formy

Aj vy na sebe cítite po sviatkoch nejaké to kilečko navyše? Vyskúšajte týchto päť tipov a vráťte vaše telo opäť do formy.

Ilustračný obrázok k článku Cítite sa po sviatkoch prejedení? 5 tipov, ako sa dostať opäť do formy
9
Galéria
Zdroj: pixabay.com

Majonézový šalát, vyprážané rezne, kapustnica či koláče. Ani vy ste nevedeli odolať všetkým týmto dobrotám počas vianočných sviatkov? Ručička na váhe vám to spočíta, takže s tým treba niečo začať robiť.

Pite vodu s citrónom

Váš deň začínajte s pohárom vlažnej vody s čerstvou citrónovou šťavou. Okrem toho, že vám zaženie hlad, tak vás výborne povzbudí a po spánku naštartuje spomalený metabolizmus. Navyše podporuje imunitu a citrón má aj detoxikačné účinky. Vo všeobecnosti sa snažte denne prijať minimálne dva litre tekutín, ideálne vody, zeleninových štiav a bylinkových čajov.

Obmedzte cukor

Počas sviatkov bolo cukru už viac než dosť. Znížte príjem rafinovaného cukru tým, že sa vyhnete bielemu pečivu, koláčom či čokoláde. Namiesto toho dajte prednosť radšej ovociu alebo zelenine. Ak vás chuť na sladké nenechá na pokoji, doprajte si kúsok čokolády s vysokým podielom kakaa.

Vylúčte alkohol

Silvestrovská noc sa vo väčšine prípadov zrejme nezaobišla bez alkoholu. Či už víno, šampanské alebo aj niečo tvrdšie, ak chcete vaše telo vrátiť do pôvodného stavu, mali by ste tieto nápoje vylúčiť zo svojho jedálnička. Alkohol totiž obsahuje toľko kalórií, ako keby ste sa normálne najedli.

Nezabúdajte na pohyb

Zaručeným spôsobom, ako spáliť prebytočné kalórie a vrátiť sa po sviatkoch späť do formy, je aktívny pohyb. Vyberte sa do posilňovne alebo môžete cvičiť aj doma. Na internete nájdete množstvo cvikov na všetky partie tela. Skvelou formou pohybu je aj beh. Natiahnite na seba teplé oblečenie a vyrazte do ulíc či parkov.

Doprajte si spánok

Voľno počas sviatkov ste určite využili aj na poriadny nočný žúr. Po bezsennej noci má však vaše telo zvýšený apetít a chutia vám hlavne nezdravé jedlá. Doprajte si preto pravidelný osemhodinový spánok v chladnej, tmavej a dobre vyvetranej miestnosti bez zbytočných rušivých elementov.

Ilustračný obrázok

Lyžovačka v Dolnom Rakúsku
9
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM