Tlačové správy

Čo nesmie chýbať vašej webstránke?

Svojou webstránkou sa prezentujte navonok, veľa ľudí sa rozhodne o (ne)využití vašich služieb na základe jej návštevy.

Ilustračný obrázok k článku Čo nesmie chýbať vašej webstránke?
Zdroj: TASR

Je vašimi potencionálnymi zákazníkmi navštevovanejšia oveľa viac ako vaša kancelária, preto si na tvorbe web stránok dajte záležať, ukážte sa v tom najlepšom svetle. Aké sú dizajnové trendy webstránok na rok 2015?

Scrollovacie stránky

Dlhé scrollovacie stránky, najlepšie so skrývajúcim sa menu, na ktorých ukážete návštevníkom všetko, čo chcete. Samozrejme, že musia byť stručné, prehľadné a nesmie tam byť nič navyše.

Storytelling

Nie logické rozhodnutia, ale emócie predávajú. Nenuďte svojich návštevníkov klišé predstavením: „Sme etablovaná, dynamicky sa rozvíjajúca firma pôsobiaca v segmente bla, bla, bla, bla.“ Nebuďte nudný, prezraďte pozadie vzniku svojej firmy, pikošky, niečo, čím ste výnimočný a návštevník si vás ľahko zapamätá.

Fotky z fotobanky? To hádam nie

V personalizácii marketingu je budúcnosť, preto sa na svojej stránke neprezentujte fotkami z fotobanky, ktoré má 138 ďalších spoločností. Zaplaťte si fotografa, ktorý vytvorí vaše originálne fotky a presne podľa vašich predstáv. Ani by ma neprekvapilo, keby to bolo ešte lacnejšie ako fotobanka.

Veľké písmo

Vždy, keď zaváhate, či máte písmo zväčšiť, zväčšte ho. Nenúťte svojich návštevníkov používať lupu. Doprajte im ten luxus, že si budú môcť prečítať text bez žmúrenia očí.

Zjednodušujte, sekajte, minimalizujte

Máte na stránke tapety textu? Zosekajte ich na kosť, nech tam nie je nič navyše. Text zjednodušte, preveďte ho z akademického jazyka do človečiny, návštevníci to ocenia. Minimalistický dizajn je sexi, použite ho. Myslíte si, že niečo sa dá povedať lepšie infografikou ako textom? Smelo do toho.

Rýchlosť a výkon

Nesnažte sa proces vytvorenia web stránky nasilu urýchliť, no dajte si záležať na tom, aby vaša stránka bola svižná, rýchla a zvládla aj väčší nápor návštevníkov. Záleží na tom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM