Peter Klimant Rôzne

Čo sa dialo na gymnáziu v Moravciach?! Po škole chodil študent s igelitkou na hlave

Dnes sa na Gymnáziu Janka Kráľa diali naozaj čudné veci. Po chodbách školy behal študent s igelitkou na hlave, niektorí si na seba nasadili dokonca ešte čudnejšie veci. Čo sa to tam vlastne dialo?

Ilustračný obrázok k článku Čo sa dialo na gymnáziu v Moravciach?! Po škole chodil študent s igelitkou na hlave
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Hoc ešte nie je 31 októbra, študenti z Gymnázia Janka Kráľa sa rozhodli spraviť si Halloween už dnes. Po celej škole sa prechádzali čarodejnice, kostlivci a mátohy od výmyslu sveta. Na zemi sa povaľovali pavúky a tekvice, na chodbách blikotali zapálené sviečky, všade bola prítomná strašidelná výzdoba.

S celým nápadom prišla študentská rada, ktorá takto chcela všetkým gymnazistom spríjemniť posledný deň v škole pred jesennými prázdninami. "Chceli sme spraviť nejaký vietor do plachiet, robiť zaujímavé akcie v škole. Tu sme zacítili príležitosť realizovať sa a tak vznikla táto akcia, " prezrádza Júlia Herdová zo študentskej rady.

Moto celej helovínskej akcie bolo „Kto v maske príde, bez skúšania odíde“. A to doslovne. Počas celého dňa tak mala každá maska úplnú imunitu pred skúšaním. Masky boli naozaj pestré. Od igeltky na hlave až po poriadne prepracované a strašidelné outfity. Nechýbali kostlivci, bosorky, chalan v sukni i očarujúca gejša. Študenti tu naplno ukázali svoju kreativitu. Veď predsa nik nechcel byť skúšaný :)

Na záver bola vyhlásená i najkrajšia zo všetkých masiek. Víťazkou sa stala štvrtáčka Hanka Farkašova s netradičnou vlastnoručne namaľovanou maskou. „Moja maska symbolizuje lebku, ale takú zaujímavú, niečím obzvláštnenú a dievčenskú hlavne,“ opísala víťazka svoj výtvor. Mladí organizátori zo študentskej rady veria, že z celej akcie sa stane pekná školská tradícia.

Najkrajšia helovínska maska na zlatomoraveckom gymnáziu!
1
Galéria
Strašidlá na zlatomoraveckom gympli v plnej paráde
23
Galéria
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM