Tomáš Šuhajda Krimi

Colníka zaujala v aute škatuľa od džúsu: Po tom, čo v nej našli, má mladá vodička (19) problém!

Úlovok colníkov na východnej hranici. Vo Vyšnom Nemeckom kontrolovali osobné auto a colníka zaujala škatuľa od džúsu. Jeho podozrenie sa naplnilo a v škatuli bolo niečo celkom iné ako džús.

Ilustračný obrázok k článku Colníka zaujala v aute škatuľa od džúsu: Po tom, čo v nej našli, má mladá vodička (19) problém!
Zdroj: Dnes24.sk

„V doobedňajších hodinách vstupovalo z Ukrajiny na územie Slovenskej republiky cez colný hraničný priechod Vyšné Nemecké osobné motorové vozidlo s košickými evidenčnými číslami. Šoférovala ho 19-ročná vodička K.P., občianka Ukrajiny, s trvalým pobytom na Slovensku,“ uviedla hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová.

Vodička podľa ďalších slov hovorkyne po štandardnej výzve colníka nedeklarovala žiaden dovážaný tovar. Pri fyzickej kontrole batožiny zadného priestoru auta nadobudol kontrolujúci colník podozrenie, že v škatuli s džúsom sa nachádza iný tovar. „Batožinu podrobili aj kontrole pomocou mobilného skenovacieho zariadenia, ktorý podozrenie potvrdil,“ priblížila Baloghová.

A čo v nej teda bolo? „Po otvorení krabice colníci zistili, že sa v nej nachádza 55 ks ampuliek s obsahom 1 ml neznámej látky označenej Testosteron Propionat,“ informovala hovorkyňa michalovských colníkov o nelegálnom dovoze steroidov.

Colníci tovar odoslali Kriminalistickému a expertíznemu ústavu policajného zboru SR v Košiciach. „Ak sa preukáže, že sa v ampulkách nachádzali omamné alebo psychotropné látky, vodičke hrozí trestné stíhanie,“ doplnila Baloghová.

foto: Colný úrad Michalovce

V škatuli od džúsu nebol džús, ale...
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM