Jakub Forgács Ostatné športy

Cyklista Dukly po pódiovom úspechu na najťažších pretekoch Afriky. Zabojovali sme v rozhodujúcej chvíli!

Petra Sagana netreba asi nikomu špeciálne predstavovať. Nie každý však vie, že aj v banskobystrickej Dukle máme cyklistu, ktorý svojimi výkonmi obsadzuje popredné priečky. Patrikovi Tyborovi na 10-etapových pretekoch v Afrike neušli stupienky!

Ilustračný obrázok k článku Cyklista Dukly po pódiovom úspechu na najťažších pretekoch Afriky. Zabojovali sme v rozhodujúcej chvíli!
Zdroj: TASR

Kvalitný výsledok, 2. miesto v konečnom poradí na 10-etapových pretekoch Okolo Maroka (UCI kat. 2. 2.), dosiahol slovenský reprezentant z Dukly Banská Bystrica Patrik Tybor. Víťaz kráľovskej etapy na najťažších pretekoch na čiernom kontinente spolu získal 30 bodov do rebríčka UCI.

Celkovým víťazom pretekov Okolo Maroka sa stal Nemec Stefan Schumacher, víťaz Okolo Poľska, Eneco Tour, Amstel Gold Race, či etapový víťaz na Tour de France a Giro d'Italia.

Na najťažších pretekoch Afriky štartovali slovenskí cyklisti v obmedzených podmienkach. „Vzhľadom na to, že sme do Maroka pricestovali bez bicyklov, kolies a ostatného materiálu, ktorý zostal po útokoch v Bruseli, sú dosiahnuté výsledky fantastické,“ uviedol v tlačovej správe Slovenského zväzu cyklistiky športový riaditeľ Dukly Banská Bystrica Martin Fraňo.

„Spočiatku som nemal veľké očakávania. Nebol som zvyknutý na iný bicykel, po každej etape sme techniku po milimetroch dolaďovali. Vyšlo to. Zabojovali sme v rozhodujúcej chvíli a šancu si už nepustili z rúk,“ povedal Patrik Tybor.

Najbližšie podujatia, ktoré absolvuje cyklisti Dukly Banská Bystrica, budú jednorazové preteky Višegrádskej štvorky v sobotu 23. apríla v Maďarsku a v nedeľu 24. apríla na Slovensku.

Výsledky

Výsledky, Okolo Maroka – 10. etapa, El Jadida – Casablanca, 127 km: 1. German Nicolas Tivani (Arg.) 2:41:49 h, … 34. Patrik TYBOR, 44. Maroš KOVÁČ, 45. Martin MAHĎAR (všetci SR/Dukla Banská Bystrica) všetci +44 s.

Konečné poradie: 1. Stefan Schumacher (Nem.) 38:19:22 hod., 2. Patrik TYBOR (SR/Dukla Banská Bystrica) +19 s, 3. Alessandro Malagutia (Tal.) + 30 s, … 56. Martin MAHĎAR +1:01:12 h, 65. Maroš KOVÁČ (obaja SR/Dukla Banská Bystrica) +1:08:26

Čítajte tiež:

Veľké hokejové finále Bystrice s Nitrou: Rozpis zápasov, v ktorých sa barani pobijú o titul!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM