Zlatica Gregorová Správy

Cyklotrasa v Šali má zelenú: Mesto dostalo dotáciu!

Dlhoočakávaným projektom bola špecialita, určená cyklistom. Plánovaná cesta do práce i za relaxom by mala byť skutočnosťou už na jar.

Ilustračný obrázok k článku Cyklotrasa v Šali má zelenú: Mesto dostalo dotáciu!
Zdroj: TASR

Týmto štýlom dopravy sa ušetria financie za benzín a zároveň ochráni okolitá príroda. Budovať sa začne v Šali. I pretože mesto uspelo s projektom a získalo Nenávratný finančný príspevok, budovať sa začne už na jar 2018.

4 a pol kilometra

"Naším cieľom je vybudovať cyklotrasu za zamestnaním v súlade s cieľmi, ktoré sú teraz podporované z fondov Európskej únie. Je to viac než tri a pol kilometrový úsek medzi mestskou časťou Veča a akciovou spoločnosťou Duslo. Súčasťou tejto cyklotrasy je kompletné osvetlenie a tiež aj nové parkovisko pre bicykle pred akciovou spoločnosťou Duslo. Celkovo máme rozhodnutie na pridelení prostriedkov v takej výške, v akej sme požadovali, teda 1 187 216, 06 eur je celková výška nákladov, z čoho financuje Európska únia 1 127 855, 26 eur. Rozdiel 60 000 eur reprezentuje 5% financovanie mesta,“ povedal nám primátor mesta Šaľa, Jozef Belický.

Podľa ďalších slov šalianskeho primátora je zrejmé, že aktuálne má mesto právoplatné stavebné povolenie. Stavať sa bude môcť po vyhlásení verejného obstarávania. Ako primátor dodal, už roky sa tento projekt plánoval, doteraz bolo veľa pokusov, ale nikdy sa nespravila ani len čiarka v projektovej dokumentácii. „Súčasťou cyklotrasy sú dva prechody cez kanály, ktoré ju križujú. Je tam aj obtiažny úsek a to je križovatka z obchvatu, napájame cyklotrasu, kde bude nová križovatka medzi Šaľou a Duslom,“ dodal primátor Jozef Belický.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM