Alexandra Húsková Šport

Ďalšia smutná správa. Vo veku 81 rokov zomrel športový komentátor Karol Polák

Na osobitý štýl moderovania Karola Poláka len tak ľahko nezabudneme. Desiatky majstrovstiev sveta a majstrovstiev Európy v krasokorčuľovaní, komentovanie olympijských hier, či majstrovstiev sveta vo futbale. TASR to potvrdil jeho dlhoročný kolega Dušan Gabáni.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia smutná správa. Vo veku 81 rokov zomrel športový komentátor Karol Polák
Zdroj: TASR

Obľúbený športový komentátor Karol Polák sa narodil 7. septembra 1934 v Bratislave. Od detstva bol vedený k športu (jeho otec hral futbal za 1. ČSŠK Bratislava). V doraste bol brankárom v ČH Bratislava a potom hral šesť rokov druhú basketbalovú ligu.

Študoval na divadelnej fakulte VŠMU v Bratislave, pracoval však 34 rokov v Česko-slovenskej televízií ako športový komentátor.

Osobitným štýlom komentoval celý rad prenosov z olympijských hier, majstrovstiev sveta, majstrovstiev Európy a podobne. Moderoval športovú reláciu Retro Šport na súkromnej rozhlasovej stanici Rádio Hornet. Príležitostne moderoval rôzne spoločenské akcie.

Bratislavský rodák bol na dvanástich olympijských hrách, deviatich majstrovstvách sveta vo futbale, či dvadsiatich šiestich majstrovstvách sveta v krasokorčuľovaní.

Prečítajte si aj: Mal cit rozprestrieť informácie, spomína kolega na Karola Poláka

Zúčastnil sa až tridsiatich majstrovstiev Európy v krasokorčuľovaní a na množstve ďalších turnajov, medzištátnych futbalových zápasoch a európskych klubových futbalových súťažiach.

Dlhé roky bravúrne komentoval v bývalom Československu najmä v oblasti futbalu a krasokorčuľovania.

Keď najslávnejší športový komentátor ovdovel (2014), asi málokto predpokladal, že ešte niekedy predstúpi pred oltár. Ani nie rok po smrti manželky Evy sa však opäť (po tretíkrát) oženil v Zichyho paláci.

Karol Polák zomrel vo veku 81 rokov v nedeľu 17. januára 2016 v Podunajských Biskupiciach po ťažkej chorobe.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM