Veronika Ondo-Cholewová Regióny

Dedina, ktorá je ľuďom na Zemplíne dobre známa: Aha, akou novinkou sa môže pochváliť

V známej zemplínskej obci sa môžu pochváliť ďalšou novinkou. Tá určite urobí radosť najmä turistom, ktorí sa ju rozhodnú navštíviť.

Ilustračný obrázok k článku Dedina, ktorá je ľuďom na Zemplíne dobre známa: Aha, akou novinkou sa môže pochváliť
4
Galéria
Zdroj: TASR

V známej zemplínskej obci Vinné pribudli nové označenia. Ide o orientačný systém s najdôležitejšími miestami v dedine. Návštevníkov obce tak tabule nasmerujú na Vinianske jazero, hrad, ale aj ďalšie turisticky atraktívne miesta, ktorými sa môžu miestni popýšiť.

18 orientačných bodov

Vinné počas roka navštevuje veľa turistov. Najviac rekreantov prichádza počas letnej sezóny na Vinianske jazero alebo do rekreačného strediska Hôrka/Lúč, ktoré patrí obci. Počas celého roka láka Vinné svojim hradom, okolitou prírodou či jazerom. Miesta na okolí ľudia využívajú na rekreáciu, šport i prechádzky. Po novom tak bude pre návštevníkov dediny orientácia ľahšia.

Pomôžu im v tom spomínané nové orientačné tabule.„Keďže nám vo Vinnom absentoval orientačný systém, v obci bol umiestnený nový,“ informovala obec, ktorá zabezpečila 18 orientačných bo­dov.

Medzi chyžky

Nové tabule sú vo Vinnom rozmiestnené na najdôležitejších miestach v celom intraviláne. Verejnosti pomôžu ľahšie sa zorientovať v ceste nielen na hrad a jazero, ale ľudí nasmerujú aj napríklad medzi miesto nazývané Medzi chyžky. Ukážu cestu ku kaplnke, či Kostolu sv. Anny, ktorý patrí medzi kultúrne pamiatky.

Pomocou novej orientácie poľahky nájdete aj kaštieľ, pamätnú izbu Mons. F.J. Fugu či pomník padlým v 2. svetovej vojne. Okrem toho sú na tabuliach označené hlavné ulice, obecný úrad i tenisový kurt.

Vidieť ju aj v tme

Zaujímavosťou je, že jedna z tabúľ je špeciálne podsvietená a vidieť ju aj v tme. „Pred úradom sme umiestnili aj jeden svetelný orientačný bod. Veríme, že tento systém pomôže návštevníkom obce ľahšie sa u nás zorientovať,“ dodala na záver obec.

Hl. foto: ilustačné

FOTO: Známa zemplínska obec má novinku. Toto turistov poteší...
4
Galéria
Zdroj: Obec Vinné
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM