Rôzne

Desaťtisíce kvetov. Humenné na dvakrát ožije všakovakými farbami

V Humennom už vysadili cez tisíc kusov rôznych tulipánov, ktoré zakvitnú v najbližších dňoch. To však zďaleka nie je všetko. V máji bude naše mesto kvitnúť opäť.

Ilustračný obrázok k článku Desaťtisíce kvetov. Humenné na dvakrát ožije všakovakými farbami
Zdroj: Dnes24.sk

Humenská radnica sa rozhodla pre tento rok zakúpiť niekoľko tisíc sadeníc tulipánov a letničiek, ktoré už čoskoro skrášlia naše mesto. Humenné 24 o tom informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

Z tulipánov bolo podľa jej slov vybraných 7 druhov, a to Super Parot, Claudia, Hamilton, Hearts Deligt, Shirley, West Point a Purple Dream, v rôznych farebných kombináciách, najčastejšie žltej, zelenej, červenej, fialovej a bielej farby. „Spolu až 1 200 kusov, ktoré už boli vysadené a zakvitnú v najbližších dňoch,“ poznamenala Dochánová.

Ako však prezradila ďalej, následne v máji bude Humenné kvitnúť opäť, keď pracovníci Technických služieb vysadia letničky. V počte až 20 000 kusov.

„V tomto prípade pôjde o druhy ako koleus, šalvia, agerát, georgína, starček, petúnia, africká fialka, netýkavka, klinček čínsky, aksamietnica, kana indická, lobelka a levanduľa,“ priblížila M. Dochánová s tým, že spomínané letničky budú zmesou červenej, fialovej, žltej, modrej, ružovej a bielej farby. „Momentálne ich pripravujú pracovníci Technických služieb v mestských skleníkoch, v blízkych Lackovciach, na následnú výsadbu v meste,“ doplnila.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM