Svet Správy

Digitálne meny sa dostali pod tlak: Oslabenie priniesla správa z Južnej Kórey

Kryptomeny sa vo štvrtok dostali pod výrazný tlak a oslabili. Dôvodom boli správy z Južnej Kórey, že krajina chce zakázať obchodovanie s digitálnymi menami.

Ilustračný obrázok k článku Digitálne meny sa dostali pod tlak: Oslabenie priniesla správa z Južnej Kórey
Zdroj: pixabay

Najznámejšia kryptomena bitcoin prudko klesla už v skorom ázijskom obchodovaní a dočasne jej kurz padol až o 11 %. Na začiatku obchodovania na Ďalekom východe sa kurz bitcoinu pohyboval okolo 15 000 USD, potom však padol až na 13 800 USD. Oslabovali aj ďalšie digitálne meny, ako Ethereum, Ripple alebo Litecoin, keď kurz meny Ethereum dočasne klesol až o 9 %.

Z Južnej Kórey prišli správy, že krajina chce zakázať obchodovanie s kryptomenami. Vláda už údajne pripravuje príslušnú legislatívu.

Prevádzkovatelia platforiem pre obchodovanie s digitálnymi menami v Južnej Kórei informovali o vyšetrovaniach políciou a daňovými úradmi. Dôvodom sú podozrenia z daňových únikov a ďalších nelegálnych aktivít.

Už v stredu (10. 1.) prišli pre priaznivcov digitálnych mien negatívne správy z Číny. Tamojšie politické vedenie podľa mediálnych správ nariadilo miestnym ťažiarom bitcoinu ukončenie ich aktivít.

Keďže kryptomeny sú v Ázii mimoriadne obľúbené, správy z tohto regiónu mávajú výrazný vplyv na trh digitálnych mien.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM