Svet

Dlhoprstí Martinčania skončili za mrežami. V Chorvátsku vykrádali ľuďom autá

Pri "slovenskom mori" nás zviditeľnili dvaja muži z Martina. Ich pobyt v obľúbenej destinácii Slovákov sa nateraz skončil za mrežami.

Ilustračný obrázok k článku Dlhoprstí Martinčania skončili za mrežami. V Chorvátsku vykrádali ľuďom autá
Zdroj: TASR

O prípade informuje denník cas.sk. Dvoch Martinčanov – Petra (43) a Ľubomíra (36) – po obvinení z krádeží sudca posadil do väzby. Informáciu pre Čas.sk potvrdila aj chorvátska polícia.

Čítajte aj: Zákazy a obmedzenia na plážach: Turisti, pozor na to, kde ísť v plavkách

Policajti na chorvátskom ostrove Pag vyšetrujú prípad, keď spomínaná dvojica v letovisku zrejme dlhodobo „úradovala“. Muži okolo polnoci zo stredy na štvrtok minulého týždňa na parkovisku pláže Katarelac na ostrove Pag snažili dostať do cudzieho auta.

Chorvátski policajti majú podozrenie, že dvojica v júli v okolí Biogradu v severnej Dalmácii vnikla do piatich áut a zobrala z nich peniaze a cennosti. Rovnako sú Slováci podozriví z krádeže auta v tomto letovisku, ktoré patrí medzi obľúbené turistické destinácie.

Čítajte aj: Dovolenka ako nočná mora: Dá sa vysúdiť strata radosti?

Slovákom pri zatýkaní našli nástroje používané pri vlamačkách do domov a áut. Mali pri sebe aj zaradenie, ktoré zachytáva signál na diaľkové zamykanie auta. Zariadenie dokáže zablokovať zámok auta, a keď sa od neho vzdiali šofér, do auta sa dá ľahko dostať.

„Sudca Krajského súdu v Zadare obidvoch obvinených Slovákov vzal väzby,“ povedal pre denník chorvátsky predstaviteľ polície Elis Žoldan. Slovenské úrady zatiaľ oficiálne informácie o prípade nemajú.

Čítajte aj: "Slováci sú často dovolenkoví "pašeráci. Čo najčastejšie dovážajú?

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM