JAB Rôzne

Dlhoročný fotograf sa vydal do jednej z tiesňav raja: Nafotil zábery ako z rozprávky

To treba vidieť. Ostrieľaný fotograf nafotil čarovné zábery prekrásnej prírody, ktorú máme na skok od mesta. Miestami budete mať pocit, že ste v rozprávke.

Ilustračný obrázok k článku Dlhoročný fotograf sa vydal do jednej z tiesňav raja: Nafotil zábery ako z rozprávky
7
Galéria
Zdroj: Peter Olekšák

To, že zo Spišskej Novej Vsi to máme len na skok do lona prekrásnej prírody sme vám už priblížili aj na našom portáli niekoľkokrát. Slovenský raj je známy svojim naozaj krásnym prostredím, ktoré dokáže doslova dostať nejedného turistu.

Rokliny, tiesňavy, povestný Tomášovský výhľad či vodopády lákajú do národného parku každý rok množstvo turistov. Podmanivá, miestami drsná príroda, vábi však aj nejedného fotografa.

Najatraktívnejšou a najnáročnejšou trasou je výstup najdlhšou tiesňavou Slovenského raja – Veľký Sokol. Fascinujúci terén prechádzajúci cez viacero vodopádov a kaskád, ktoré sú súčasťou A zóny s najprísnejším stupňom územnej ochrany, patrí medzi najnavštevova­nejšie.

Práve z tejto časti vám prinášame zábery od dlhoročného fotografa a zároveň vedúceho odboru ochrany krajiny Správy NP Slovenský raj, Petra Olekšáka, ktorý tiesňavu pri ščítavaní turistov zachytil svojím objektívom. Pokochať sa tak môžete pohľadom na malý vodopád, veľký vodopád a miestami priam rozprávkovú Rothovu roklinu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Aj takéto čosi sa dá nafotiť v Slovenskom raji: Nádhera, ktorá vás dostane!
7
Galéria
Zdroj: Peter Olekšák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM