Peter Simon Regióny

Dni mesta na FOTKÁCH a VIDEU: Piatkový program prilákal tisíce ľudí

Tradičný jarmok v centre Rožňavy spojený s Dňami mesta ponúkal návštevníkom okrem možnosti nákupov aj pestrý program. Koncert známeho speváka Dalibora Jandu prilákal tisíce ľudí. Na námestí sa nedalo ani pohnúť!

Ilustračný obrázok k článku Dni mesta na FOTKÁCH a VIDEU: Piatkový program prilákal tisíce ľudí
100
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Video: Peter Simon / Zdroj: Facebook

Jarmok tvorilo nespočetné množstvo stánkov, z toho niektoré patrili remeselníkom. Najviac populárne boli určite tie s občerstvením, kde prevažovali jarmočné špeciality ako burčiak, cigánska pečienka, údené koleno. V poradí išlo už o 34. ročník Rožňavského jarmoku.

Ako sme vás už informovali, podujatie začalo za priaznivého počasia vo štvrtok popoludní slávnostným príhovorom a vystúpením mažoretiek.

Dopoludnia deti

V piatok dopoludnia si zaujímavý program pripravili deti z rožňavských základných škôl. Nechýbalo ani vystúpenie umelcov zo Základnej umeleckej školy so spevom a živou hudbou. Rodičia tam mohli sledovať svoje ratolesti a ich bravúrne výkony. Deň pokračoval folkom. Gemerské špeciality našli Rožňavčania v takzvanom Gazdovskom dvore pri Strážnej veži. Súčasťou podujatia bolo i ocenenie najlepších športovcov za minulý rok. To sa konalo v slávnostnom duchu priamo na Námestí baníkov. Program osláv tvorili prevažne početné hudobné a tanečné vystúpenia. Organizátori očakávali ešte väčší nával ľudí.

Prierez z celého piatkového dňa si môžete pozrieť v našej galérii na presnej stovke fotiek. Okrem toho tam nájdete aj video z vystúpenia hviezdy večera.

Námestie praskalo vo švíkoch

Prítomní sa mohli tešiť napríklad na zábavný program s piesňami z Repete, spev a tanec z prostredia kabaretu a muzikálov, multižánrovú cimbalovku SilBand, ktorej pomohol aj Robo Šimko. Potom už na pódium vystúpil trhák osláv, Dalibor Janda, kapela Prototyp a hosť Anna Jiřina Jandová. Ich známe hity si zaspievali aj Rožňavčania. Po ich vystúpení bola tombola, ktorú vylosoval Dalibor Janda. Nechýbala ani autogramiáda. Zábava následne pokračovala do skorých ranných hodín s kapelou All Devils & Štefan „Hangya“ Hundža.

Na koncert Dalibora Jandu sa prišlo pozrieť množstvo ľudí. Podľa odhadov primátora to bolo približne až šesť tisíc. K pódiu sa nedalo dostať, dav ľudí sa nachádzal aj pri Radnici. „Vedel som, že sa na koncert chystá veľa ľudí, no takýto nával som naozaj nečakal. Časť námestia, kde sa nachádzalo pódium, bola úplne zaplnená. Toľkoto ľudí tu nebolo ani minulý rok. Som nesmierne rád, že sa nám podarilo programom prilákať takéto publikum. Akcia sa vydarila podľa očakávaní,“ zhodnotil tesne po koncerte primátor mesta Pavol Burdiga.

Obrazom: Dni mesta Rožňava 2017 (piatok - celý deň)
100
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM