Tomáš Batiz Hokej

Po Sukeľovi odchádza do Fínska ďalší mikulášsky odchovanec: Pozrite sa o aké meno ide!

Projekt hokejovej reprezentácie do 20-rokov pomohol už viacerým hokejistom presadiť sa v zahraničí. Po Matúšovi Sukeľovi odchádza do Fínska ďalší rodák z Liptovského Mikuláša.

Ilustračný obrázok k článku Po Sukeľovi odchádza do Fínska ďalší mikulášsky odchovanec: Pozrite sa o aké meno ide!
Zdroj: TASR

Menoslov mikulášskych hokejistov vo Fínsku sa po posledných dňoch opäť rozširuje. Po odchode Matúša Sukeľa smeruje do krajiny tisícich jazier aj obranca Matej Moravčík, ktorý sa upísal druholigovému klubu JYP-Akatemia.

Klub potreboval obrancu

Rodák z Liptovského Mikuláša už tesne po juniorských majstrovstvách dostal zaujímavú ponuku od fínskeho tímu. „JYP-Akatemia hrá presnejšie Mestis ligu, čo je druhá mužská liga vo Fínsku. Tento klub ma oslovil s tým, že potrebujú defenzívneho obrancu. Očakávam, že ma Fínsko preverí hlavne po fyzickej stránke, po tom čo som videl posledné zápasy. Je to pre mňa úplne niečo iné,“ informuje 19-ročný Moravčík, ktorý túto lukratívnu ponuku ihneď prijal.

Reprezentácia mu dala veľa

Odchovanec Liptovského Mikuláša nastúpil počas projektu na 11 zápasov 1. ligy a 34 duelov Tipsport ligy, v ktorých si dokopy pripísal na konto štyri body za dva góly a dve asistencie. „Myslím si, že celý projekt bol pre mňa veľkou skúsenosťou. Mali sme veľmi kvalitné tréningy na ľade, alebo aj na suchu. Samozrejme zápasy boli taktiež dobrou skúsenosťou, keďže sme hrávali proti skúseným hráčom,“ pokračoval Matej Moravčík.

Pred odchodom sa rozohrával doma na Liptove

Trojtýždňovú pauzu po majstrovstvách sveta nenechal Moravčík len tak na náhodu. Prvú možnosť štartu v mikulášskej juniorke neodmietol. „Na koľko sa ešte riešili podmienky, tak som odohral pár zápasov za juniorku, aby som nevypadol zo zápasového tempa. Dva zápasy zo štyroch sme vyhrali, takže bolo veľmi príjemné si pripomenúť tieto časy a zahrať si s chalanmi, ktorých už dlhé roky poznám,“ dodal na záver rodák z Liptovského Mikuláša Matej Moravčík.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM