Erik Bojničan Hádzaná

Do Hlohovca zavítajú tímy zvučných mien: Kto sa predstaví na medzinárodnom turnaji?

Cez víkend čaká hlohovskú Sportu séria zápasov na domácej palubovke. Zaujímavé mená sú zárukou toho, že o krásne športové momenty nebude núdza. S kým si to domáci rozdajú o obhajobu pohára?

Ilustračný obrázok k článku Do Hlohovca zavítajú tímy zvučných mien: Kto sa predstaví na medzinárodnom turnaji?
Foto: Róbert Jakubička

Počas predposledného januárového víkendu (23.-24.) sa v športovej hale Na Zábraní uskutoční už štvrtý ročník medzinárodného turnaja MAYNET CUP. Pozvanie naň prijali české Zubří, rakúsky Krems, ŠKP Bratislava a kvarteto doplňuje domáca SPORTA, ktorá obhajuje minuloročný triumf.

Štvrtý ročník odštartuje v sobotu 23. januára od 10.00 hod. slovensko-český súboj medzi domácou SPORTOU a českým Zubří. O 12.00 hod. si zmerajú sily Krems a ŠKP. Program turnaja pokračuje poobedňajšími zápasmi a vyvrcholenie na rad príde v nedeľu doobeda.

„Obsadenie je opäť slušné. Krems je v súčasnosti piaty tím rakúskej extraligy. Ťahajú ho štyria veľmi dobrí cudzinci, či už známy macedónsky reprezentant Vlatko Mitkov alebo Gerdas Babarskas. Ide o veľmi dobré mužstvo. ŠKP Bratislava bol pozvaný ako náhradník za Balmazújváros, ktorý sa na poslednú chvíľu odhlásil. Poznáme ich a vieme, že aj oni majú svoju silu. Ďalším súperom je náš tradičný partner z českého Zubří, ktorý má v kádri reprezentantov Hrstku či Řezníčka. Pôsobili v zahraničí a do tímu priniesli skúsenosti. V súčasnosti ide o druhý tím českej extraligy,“ pristavil sa pri súperoch tréner Martin Lipták

Ak sa počas reprezentačných zápasov, alebo ďalšej prípravy nikto nezraní, mal by mať tréner Lipták k dispozícii takmer kompletný káder, z ktorého by mal chýbať iba operovaný Matej Takáč. Víťazom minulého tretieho ročníka sa stala domáca SPORTA Hlohovec, ktorá triumfovala aj počas premiérového ročníka. V druhom ročníku sa z prvenstva tešil poľský Mielec.

Program MAYNET CUP-u 2016

Sobota (23.1.)

  • 10.00 hod.: SPORTA – Zubří,
  • 12.00 hod.: Krems – ŠKP Bratislava,
  • 17.00 hod.: Krems – Zubří,
  • 19.00 hod.: SPORTA – ŠKP Bratislava.

Nedeľa (24.1.)

  • 10.00 hod.: Zubří – ŠKP Bratislava,
  • 12.00 hod.: SPORTA – Krems,
  • 13.30 hod.: Slávnostné vyhlásenie výsledkov turnaja.

Foto: ilustračné

Zdroj: HC SPORTA Hlohovec
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM