Erik Bojničan Rôzne

Dobrá správa pre Liptov: Nová linka priamo s Varšavou a nielen to, pozrite detaily!

Už onedlho nastanú v doprave medzi Liptovom a poľskou metropolou zmeny, ktoré potešia domácich a zároveň by mohli pomôcť zvýšiť prílev turistov. Pozrite si, aké novinky sa chystajú!

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre Liptov: Nová linka priamo s Varšavou a nielen to, pozrite detaily!
Foto: Romana Buganová / Zdroj: Dnes24.sk

Už o niekoľko dní začne fungovať pravidelné autobusové spojenie medzi metropolou Poľska a Liptovským Mikulášom. Podporiť by to malo turistické strediská v regióne.

Víkendové spoje priamo z nášho mesta

Poľský autobusový prepravca PKS Polonus zase v piatok 18. decembra spúšťa pravidelné víkendové spojenie z Varšavy až do Liptovského Mikuláša. Autobusy budú z Varšavy vyrážať v piatok a v sobotu vo večerných hodinách a cieľovú stanicu dosiahnu na druhý deň ráno. Opačným smerom sa vydajú vždy o deň neskôr, teda v sobotu a v nedeľu večer.

„Je to dobrá správa nielen pre naše mesto, ale pre celý región. Podobná linka nám totiž v minulosti chýbala. Turisti z Varšavy, Krakova a Zakopaného tak môžu dvakrát týždenne využiť pohodlné spojenie moderne vybavenými autobusmi s wifi a navštíviť nielen naše lyžiarske strediská, ale aj mestá a akvaparky,“ informoval primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.

Lietadlom z Varšavy do Popradu

Chystá sa aj nová letecká linka z Varšavy do Popradu. „Vlaňajší pilotný ročník leteckého spojenia Popradu s Rigou sa osvedčil a splnil naše očakávania. Dokázali sme nahradiť výpadok dovolenkárov z Ruska a Ukrajiny, ba čo viac, počet návštevníkov ešte stúpol. Lotyšský dopravca airBaltic sa preto už 15. decembra rozhodol prevádzkovať novú linku Varšava – Poprad,“ informovala riaditeľka popradského letiska Ivana Herkeľová. Lietať sa bude raz týždenne v utorok. Prepravca zároveň zriadil aj dve mimoriadne spojenia 7.1. a 14.1. Prepravu pasažierov budú zabezpečovať najpopulárnejšie dvojprúdové lietadlá Boeing 737–300 do 10. marca 2016.

Prísť by mohlo viac turistov

„Poľský trh je pre nás mimoriadne zaujímavý. Napriek vrodenej cestovateľskej náture Poliakov si uvedomujeme, že bez lepšieho dopravného prepojenia sa nám nepodarí prilákať viac turistov. Požiadavky stúpajú spolu s konkurenciou a sme radi, že sa nám darí čeliť jej aj takýmto spôsobom. Verím, že obe linky potvrdia svoju opodstatnenosť a na konci sezóny budeme môcť konštatovať podstatný nárast návštevníkov od našich severných susedov,“ konštatovala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov Darina Bartková.

Vlaňajšia zimná sezóna pod Chopkom trvala 150 dní a priniesla výrazný nárast počtu domácich aj zahraničných dovolenkárov. Liptáci by privítali, keby počasie žičilo cestovnému ruchu rovnako ako minulý rok. Ich cieľ je však postupne zvyšovať počet návštevníkov, k čomu by im malo pomôcť aj nové letecké a autobusové spojenie s Varšavou.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM