Správy Rôzne

Dobrá správa pre vodičov: Diaľnice a rýchlostné cesty na Slovensku sú zjazdné

Snehová nádielka narobila vrásky na čele nielen šoférom. Aktuálna situácia na sledovaných úsekoch diaľnic a na rýchlostných cestách je už dobrá.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre vodičov: Diaľnice a rýchlostné cesty na Slovensku sú zjazdné
Zdroj: TASR

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek diaľnic je prevažne mokrý, okrem úseku D3 Svrčinovec – Skalité, kde je vrstva kašovitého snehu do dvoch centimetrov. Informuje o tom portál zjazdnost.sk.

„Rýchlostné cesty sú prevažne mokré, okrem R3 – obchvat Trstenej, kde je vrstva miestami kašovitého snehu do jedného centimetra,“ uvádza portál.

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. V hornatejších oblastiach stredného Slovenska a na severe územia sú vozovky pokryté vrstvou kašovitého až utlačeného snehu do piatich centimetrov.

„Horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou kašovitého až utlačeného snehu do 4 – 5 centimetrov,“ informuje zjazdnosť.sk. Horské priechody Šturec, Soroška, Kremnické Bane, Pusté Pole, Príslop, Skýcov, Veľké Pole, Vyšehrad, Klenov, Homôľka, Herlianske Sedlo, Šútovce, Biela Hora, Havran, Dargov a Ďurďošík majú povrch vozoviek vlhký až mokrý.

Portál tiež upozorňuje, že priechody Vrchslatina, Vernár a Šútovce sú uzatvorené pre vozidlá nad 10 metrov dĺžky, na Dobšinej je nutné použiť snehové reťaze.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM