JAB Rôzne Zo Slovenska

Dobrá správa pre vodičov na sídlisku Mier: Nové parkovisko je hotové, FOTO

Motoristi na sídlisku Mier majú dôvod na radosť. V tejto známej lokalite Spišskej Novej Vsi vzniklo niekoľko desiatok nových parkovacích miest.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre vodičov na sídlisku Mier:  Nové parkovisko je hotové, FOTO
6
Galéria

Problém s parkovaním rieši mnoho miest. Ani Spišská Nová Ves nie je výnimkou. Pre motoristov na našom najväčšom sídlisku Mier, na ktorom žije viac než 11 000 obyvateľov, je tu však dobrá správa.

Táto streda sa totiž stala dňom, kedy tam na Bezručovej ulici pribudlo nové parkovisko a ako sa vyjadrila viceprimátorka Spišskej Novej Vsi Lea Grečková, bola ukončená výstavba v posledných rokoch najväčšieho parkoviska.

„Sme radi, že sa využila plocha, ktorá nebola veľmi udržiavaná a tak vylepší parkovacie možnosti pre našich občanov,“ povedala s tým, že vždy vedenie mesta stojí pri takejto výstavbe pred dilemou parkovacie plochy verzus zeleň. „Parkovisko je dostatočne veľké, no snažili sme sa zachovať aj zelené plochy,“ doplnila.

Nové parkovisko bolo aj prioritou mestského výboru na sídlisku Mier. „Chcel by som poďakovať vedeniu mesta, že vyhoveli požiadavke mestského výboru, ktorého vybudovanie parkoviska bolo prioritou. Vzniklo tu 90 nových parkovacích miest, čo určite uľahčí parkovanie nielen obyvateľom Bezručovej ulice, ale aj priľahlých ulíc,“ povedal predseda výboru Jozef Kačenga.

Na parkovisku sú podľa slov kompetentných potrebné ešte drobné sadové úpravy. Nové parkovisko za 170 000 eur bolo v stredu slávnostne otvorené a dané obyvateľom sídliska do užívania.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM z miesta: Na sídlisku Mier slávnostne otvorili nové parkovisko
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM