Jakub Forgács Správy Regióny

Dobrá správa pre Zvolenčanov. V nemocnici pribudlo moderné prístrojové vybavenie

Zamestnanci Nemocnice Zvolen získali nové prístroje. Majú zvýšiť štandard a kvalitu v poskytovaní zdravotnej starostlivosti.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre Zvolenčanov. V nemocnici pribudlo moderné prístrojové vybavenie
2
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

Zamestnanci Nemocnice Zvolen dostali nové prístrojové vybavenie, vďaka ktorým nemocnica opäť posúva úroveň poskytovanej zdravotnej starostlivosti. „Zdravotná technika v celkovej hodnote približne 67 tisíc eur bola obstaraná na oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny a na gynekologicko-pôrodnícke oddelenie,“ uviedla hovorkyňa Alžbeta Sivá.

Prístroje boli podľa Sivej zakúpené pre zvolenskú nemocnicu s cieľom zvýšiť štandard a kvalitu v poskytovaní zdravotnej starostlivosti. „Všetkých päť lôžok oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM) je odteraz vybavených monitormi vitálnych funkcií s centrálou, najvyššej triedy. Vzhľadom na to, že monitory sledujú životne dôležité funkcie a klinický stav medicínsky náročných pacientov, musia spĺňať prísne medicínsko-technické parametre,“ uviedla.

„Ďalší prístroj, ktorý má významný prínos v poskytovanej zdravotnej starostlivosti na OAIM, je prenosný sonografický prístroj LOGIQ V2/V1 s príslušenstvom. Nový prístroj dostalo aj gynekologicko-pôrodnícke oddelenie. Je ním uterinný manipulátor, ktorý operatérom umožňuje moderný spôsob vykonávania laparoskopických operácií,“ dodala Sivá.

Zdravotníci zvolenskej nemocnice pracujú s moderným prístrojovým vybavením
2
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM