Martin Károly Regióny

Dobrá správa: Žiarčania sa dočkali verejného klziska :)

Žiar bude mať verejné klzisko na námestí. Syntetická plocha bude verejnosti sprístupnená už od 17. decembra. Poplatok má byť len symbolický.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa: Žiarčania sa dočkali verejného klziska :)
Foto: Martin Károly

S myšlienkou priniesť po rokoch klzisko do Žiaru prišiel terajší primátor Peter Antal. „Túto myšlienku som predstavil v komisii športu, ktorá ju uvítala,“ tvrdí Antal.

Syntetická ľadová plocha bude veľká 20×10 metrov. Mesto si ju prenajme na 2 mesiace. Mestskú kasu, presnejšie mestské Technické služby to bude stáť približne 9000 eur bez Dph. „Neviem, prečo sme na to doteraz nenašli peniaze,“ reaguje primátor na otázku, prečo mesto nerealizovalo túto akciu už skôr.

Zatiaľ sa presne nevie v ktorej časti námestia bude plocha umiestnená. „Umiestnenie dohodneme priamo s dodávateľom,“ vysvetľuje primátor a konateľ Technických služieb.

Korčuľovať sa bude na syntetickej ploche, nie teda na umelo chladenom ľade. „Je to skoro plnohodnotná náhrada ľadu,“ hovorí ďalej Antal.

Vstupné má byť symbolické vo výške približne 50 centov. Plocha bude slúžiť aj rekreačným hokejistom, ktorí si ju budú môcť prenajať.

Primátor Peter Antal o novom verejnom klzisku
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM