Nina Táborská Rôzne

Dobré správy pre cestujúcich: Dopravný podnik posilní električkové spoje do Rače

Dopravný podnik Bratislava vyhovel podnetom cestujúcich a po vykonaní dopravných prieskumov sa rozhodol kapacitne posilniť električky do Rače. Už od pondelka bude predĺžená linka č. 6 v čase rannej dopravnej špičky až po konečnú zastávku v Rači – Komisárky.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy pre cestujúcich: Dopravný podnik posilní električkové spoje do Rače
Zdroj: TASR

Linka č. 6 jazdila pôvodne po ŽST Vinohrady, no Dopravný podnik zohľadnil požiadavky zo strany cestujúcej verejnosti, ktorá žiadala o posilnenie električkovej dopravy, a preto jej trasu predĺžil.

DPB v tejto súvislosti vykonal kapacitný dopravný prieskum, z ktorého vyplynulo, že je potrebné posilniť električkovú dopravu do Rače.

Ako Bratislava24.sk informovala hovorkyňa DPB Adriana Volfová, DPB rokovali so starostom mestskej časti Rača a následne aj s primátorom hlavného mesta SR Bratislavy o riešení situácie na Račianskej radiále.

„Tá patrí medzi najvyťaženejšie komunikácie s evidovanými najväčšími zdržaniami v doprave, aj to je pravdepodobne dôvod nárastu cestujúcich, ktorí preferujú rýchlejšiu električkovú dopravu.“

Dopravný podnik bude v najbližšom období opätovne vykonávať dopravné prieskumy, na základe ktorých prehodnotí požadované kapacity na všetkých električkových radiálach, informoval DPB.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM