Lucia Lauková Futbal

Dobré správy pre nitriansky futbal: FC Nitra ostáva v najvyššej slovenskej súťaži

Fanúšikovia futbalu pod Zoborom si môžu vydýchnuť. Nitra pokračuje vo Fortuna lige.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy pre nitriansky futbal: FC Nitra ostáva v najvyššej slovenskej súťaži
Foto: Rastislav Búgel

Odvolací orgán licenčnej komisie SFZ na svojom zasadnutí 16. mája rozhodol o tom že FC Nitra sa predstaví v najvyššej slovenskej súťaži aj v ďalšom ročníku.

„O kladnom rozhodnutí som nikdy nepochyboval. Vyžadovalo sa od nás doložiť dokumenty, ktoré v prvej fáze žiadosti o licenciu chýbali. Dnes už máme všetko v poriadku,“ povedal pre klubový web FC Nitra predseda predstavenstva Marián Valenta.

Podľa FC Nitra je premiérový ročník po postupe do Fortuna ligy poznačený rekonštrukciou štadióna pod Zoborom. „Hráme už pätnásty zápas vonku a je to cítiť aj vzhľadom na výsledky, aj na nálade v klube. Momentálne nemáme dôstojné podmienky pre najvyššiu slovenskú súťaž, preto sa všetci tešíme na to, keď sa rekonštrukcia dokončí a Nitra bude mať také podmienky, aké si zaslúži. Robíme všetko pre to. Čaká nás dokončenie rekonštrukcie a kolaudácia. Ďalší ročník by sme chceli začať na novom štadióne." píše sa na stránke FC Nitra.

Na štadióne FC Nitra prebiehajú práce od začiatku roka. „Z predbežných rokovaní s dodávateľom stavby nám vychádza termín, že maximálne do konca júla by sme mali byť na novom štadióne.“ dodáva FC Nitra na svojom webe.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM