Správy Regióny Zo Slovenska

Dobré správy pre vodičov v Prešove: Viacerým lokalitám pribudli parkovacie miesta

Motoristi sa potešia. V Solivare a na sídlisku Šváby bolo odovzdaných 26 nových parkovacích miest. Parkovacie plochy však pribúdajú aj v ďalších častiach Prešova.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy pre vodičov v Prešove: Viacerým lokalitám pribudli parkovacie miesta
Zdroj: Mesto Prešov

Komplikované parkovanie v Prešove pomáha zlepšovať budovanie nových parkovacích plôch. Len v ostatných týždňoch bolo dokončených takmer 80 miest na parkovanie. Ďalšie, vo všetkých častiach mesta, sú vo fáze realizácie.

Na Solivarskej 19 miest

Vo vnútrobloku na Solivarskej ulici bolo odovzdaných 19 parkovacích miest, ktoré zlepšia parkovacie možnosti obyvateľov. Parkovisko je z vegetačných tvárnic, vysypané štrkovou drvou, súčasťou prác bolo aj vybudovanie chráničiek elektrického vedenia a tiež sadové úpravy v jeho okolí. Dielo bolo zhotovené v hodnote 26 900 eur,“ uviedol tlačový referent Msú v Prešove Milan Grejták.

Na Royovej ulici v tejto mestskej časti zasa pribudlo sedem parkovacích miest. Okrem samotného parkoviská dodávateľ stavebných prác v hodnote 10 686 eur tiež dobudoval chodník a jeho prepojenie s už existujúcim. Aj v tomto prípade boli potrebné nové chráničky elektrického i telekomunikačného vedenia.

Doplnili sa aj dopravné značky a vybudoval sa tiež priepust vody na chodníku. Sedem nových odstavných plôch, ktoré boli napojené na miestnu vnútroblokovú komunikáciu, bolo odovzdaných aj na Šafárikovej ulici. V tomto prípade bola vysúťažená najnižšia cena 12 233 eur.

Veselá, Karpatská, Októbrová

V roku 2017 už bolo podľa Grejtáka odovzdaných aj 20 kolmých parkovacích miest a prístupová komunikácia na Karpatskej ulici 8–9. Do úpravy tejto nespevnenej plochy mesto investovalo 16 764 eur. Parkovacie miesta už sú dokončené aj na Veselej ulici. Na miestnu obslužnú komunikáciu je napojených 12 kolmých parkovacích miest, ktoré dodávateľ vybudoval za vysúťažených 9 181 eur.

Na Októbrovej ulici bolo zasa vybudovaných 12 nových parkovacích miest z vegetačných tvárnic a šesť ďalších odstavných miest bolo vyznačených na existujúcej spevnenej ploche. Víťazná cenová ponuka bola tentoraz v sume 18 963 eur.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM