Jakub Forgács Hokej

Domáci zápas baranov proti havranom: Pod Urpínom padlo osem gólov

Priebežne štvrtá Banská Bystrica nastúpila pod Urpínom proti hokejistom Piešťan. Pozrite, ako sa darilo baranom na domácom ľade.

Ilustračný obrázok k článku Domáci zápas baranov proti havranom: Pod Urpínom padlo osem gólov
Zdroj: TASR

Lepší štart do zápasu mali hostia, ktorí sa ujali vedenia už po 67 sekundách hry. Po chybe domácej obrany sa dostal k zakončeniu J. Ručkay, ktorého strelu doklepol do siete Holovič – 0:1. Akčný úvod však v ďalších minútach nepokračoval. Tempo bolo pomalšie, obe mužstvá vychádzali z pozorných obrán, navyše sa kopili nepresnosti v rozohrávke. Domáci si zahrali od 8. minúty presilovku, no ani tá ich nenakopla a Košarišťan v bránke hostí bol takmer bez práce. Prvá väčšia šanca Bystričanov prišla v 11. minúte, keď sa Matoušek dostal pred bránku, no zoči-voči Košarišťanovi neuspel. Mrzieť ho to muselo dvojnásobne už o 17 sekúnd neskôr, keďže Piešťany sa dostali do dvojgólového vedenia. Na konci rýchlej kombinácie tretieho útoku bol Tvrdoň, ktorý skóroval do odkrytej bránky – 0:2. V 14. minúte si domáci vytvorili dve dobré šance, ale Lamper ani Tománek nezakončili presne. Bystričania nepochodili počas následnej presilovky a v závere tretiny zachránil Košarišťan pri šanciach Majdana a Ďatelinku.

Do druhého dejstva nastúpili aktívnejšie a už v úvode si zahrali znova v početnej výhode, no znova bez úspechu. Vzápätí sa hosťujúci Belluš dostal do potýčky so Zigom a rozhodca mu udelili „osobák“ 10 minút. V 26. minúte nahodil Filip puk na bránku a ten s miernym tečom skončil za chrbtom Corbeila – 0:3. Hneď na to vyrazil Belluš z trestnej rovno po rozhodcovi a ten ho za nešportové správanie poslal predčasne pod sprchy. Bystričania si tak zahrali päťminútovú presilovku, ktorú už dokázala zužitkovať. V 30. minúte sa presadil Kytnár – 1:3. Krátko po góle sa hra opäť na chvíľu prerušila, keď Ďatelinka tvrdo atakoval súpera a „vypýtal si“ menší a zároveň aj osobný 10-minútový trest za napadnutie hlavy a krku. Piešťany svoju prvú presilovku v zápase nevyužili. V 36. minúte bol blízko k zníženiu Rosandič, no trafil iba žŕdku. Podarilo sa to tri sekundy pred koncom dejstva Tománkovi, ktorý využil presilovku o dvoch hráčov – 2:3.

V 42. minúte bol rozdiel opäť dvojgólový. Gipters, ktorého vylúčili v závere druhej tretiny, vyskočil z trestnej na ľad, dostal puk a po samostatnom nájazde prestrelil Corbeila. Bystričania však znížili už v 46. minúte, keď Lamper tečoval Ďatelinkovu strelu od modrej – 3:4. O ďalšie dve minúty neskôr mohlo byť vyrovnané, no ďalší pokus Majdana zastavila konštrukcia piešťanskej bránky. V dramatickom závere si Bystričania zahrali aj šiesti na štyroch, no vyrovnať sa im už nepodarilo. Bodku za zápasom dal do prázdnej bránky J. Ručkay.

HC '05 iClinic Banská Bystrica – ŠHK 37 Piešťany 3:5 (0:2, 2:1, 1:2)

  • Góly: 30. Kytnár (Lucenius, Bast), 40. Tománek (Pujacs), 46. Lamper (Ďatelinka, Zigo) – 2. Holovič (J. Ručkay), 11. Tvrdoň (Belluš, Brancis), 26. Filip, 42. Gipters (Mikula, Svetlík), 60. J. Ručkay (Holovič)
  • Rozhodovali: Orolin – Bednár, Kollár
  • Vylúčení: 5:10 na 2 min, navyše: Ďatelinka 10 min za napadnutie hlavy a krku, Pujacs 10 min za napadnutie – Belluš 10 min a 5+DKZ za nešportové správanie
  • Presilovky: 2:0
  • Oslabenia: 0:0
  • 1919 divákov

Pozrite si kompletnú tabuľku Tipsport Ligy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM