Ostatné športy Rôzne Zo Slovenska

Domaša bude opäť hostiť cyklistické preteky: Pripravená je atraktívna trať

Už onedlho. Vodná nádrž Domaša na východe Slovenska bude v tomto roku hostiť ďalšie veľké cyklistické podujatie. Sledujte, čo pripravili organizátori.

Ilustračný obrázok k článku Domaša bude opäť hostiť cyklistické preteky: Pripravená je atraktívna trať
Zdroj: TASR

Pre pretekárov je pripravených podľa kategórií 127 a 67 kilometrov dlhá trasa. Najväčší záujem zatiaľ prejavili slovenskí a poľskí jazdci.

Už v nedeľu

STD Domaša Tour sa uskutoční v nedeľu 10. septembra. „Keďže aj my, organizátori, aktívne jazdíme, dali sme si záležať na tom, aby sme vybrali atraktívnu a bezpečnú trať po kvalitných cestách, nech si každý v pelotóne môže vychutnať zážitok z jazdy,“ uviedol riaditeľ pretekov Marián Janič. Tie boli pred rokom pri svojej premiére zaradené do Východ Road Ligy ako neoficiálne. Teraz bude posledným podujatím v tomto ročníku, čo organizátori spojili s vyhodnotením výsledkov za celú sezónu.

Kráľovská

Po štarte v rekreačnej oblasti Domaša Dobrá bude pelotón sedemkrát križovať okresy Vranov nad Topľou, Stropkov, Humenné a Medzilaborce. „Po prvom ročníku boli ohlasy, že trať bola krátka a ľahká, preto sme ju teraz natiahli a veríme, že i spestrili. Nad touto trasou sme rozmýšľali už pred dvoma rokmi, no pri našej minuloročnej premiére sme si chceli najskôr otestovať, čo všetko nás čaká. Keďže teraz ide o posledné preteky v sezóne, dali sme si záležať a pripravili sme naozaj kráľovskú etapu,“ zdôraznil Janič.

Aj detská verzia

Súčasťou podujatia bude opäť aj jej detská verzia. Podľa vekových kategórií od štyroch do 14 rokov je pripravený okruh smerom na obec Detrík, kde na malých cyklistov čaká päť až 15 kilometrov dlhá trasa. „Našou snahou je motivovať deti k tomu, aby športovali. Po skúsenosti spred roka sme sa aj teraz rozhodli, že cenu dostanú všetci malí pretekári. Pripravili sme pre nich aj tombolu,“ priblížil jeden z organizátorov Rastislav Košalko z občianskeho združenia Vranovské vydry.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM