Anton Hrachovský Hokej

Dominik z novozámockého fanklubu: Klobúk dole pred tohtoročnou sezónou!

Vo veľkej miere môže za hokejovú eufóriu v Nových Zámkoch vedenie klubu so smelými ambíciami preniknúť medzi elitu hokeja na Slovensku - Tipsport ligu. Na úspechu sa ale okrem vedenia a hráčov v neposlednom rade podpísali aj členovia fanklubu zeleno-bielych. Prečítajte si rozhovor.

Ilustračný obrázok k článku Dominik z novozámockého fanklubu: Klobúk dole pred tohtoročnou sezónou!
Foto: Anton Hrachovský

Práve fanklub, ku ktorému sa postupne pridáva celý štadión ženie novozámockých hokejistov vpred i vo chvíľach, keď sa im na ľade nedarí.

Pred zápasom 5. kola baráže na domácom ľade proti Bardejovu sme sa porozprávali s vedúcim fanklubu Nových Zámkov, ktorým je Dominik Sütö.

Bez ohľadu na to, ako dopadne baráž, ako by ste zhodnotili aktuálnu sezónu?

Táto terajšia sezóna je úplne iná než tá predchádzajúca v MOL lige. Tá v MOL lige bola atraktívna, to klobúk dole, ale boli tu veľké očakávania ohľadom 1. ligy. Pán prezident klubu Sucharda povedal, že sa snaží urobiť pre novozámocký hokej najviac ako sa dá a ako vidíme, je to tak. Ľudia chodia na hokej, od prípravných zápasov v auguste, cez úvodné zápasy ligy v septembri a až doteraz chodí strašne veľa ľudí. Nové Zámky chytili po účinkovaní v MOL lige druhý dych.

Podobne ako hokejisti, aj ľudia sa ´chytili´ na 1. ligu. Na začiatku sezóny sme odohrali perfektné zápasy a viedli sme tabuľku celej ligy. Celá aktuálna sezóna je niečo úplne iné než MOL-ka. Už len kvôli tomu, že to je slovenská hokejová liga a nie nadnárodná liga. Je to určite niečo iné, ako pre ľudí tak aj pre hokejistov, ale aj pre fanúšikov.

Cestovali ste na počas finále 1. hokejovej ligy na východ do Bardejova?

Na rozhodujúci zápas finále 1. hokejovej ligy sa nám podarilo na vycestovať vlakmi a autami. Bolo nás tam asi 12 fanúšikov a bolo mi cťou tam stáť pri mantineli a kričať ´Zámky´.

Fanúšikovia Nových Zámkov sa chystajú na výjazd na najbližší zápas na ľade Piešťan. Chystáte sa potom opäť aj do Bardejova?

Na baráž do Bardejova už asi nevycestujeme, nakoľko je to strašne ďaleko a pri všetkej úcte k Bardejovčanom, už ich máme trochu prečítaných. Vidíme a vieme, aký bardejovský hokej je. Dokázali sme to aj u nich vonku, keď sme vyhrali 2:1. Do Piešťan určite ešte vycestujeme, nachystané sú dva autobusy, dodávka a osobné autá. Očakávame veľký zápas. Chystáme sa tam autobusmi a niekoľkými autami.

Ako sa môže novozámocký fanúšik prihlásiť na takýto výjazd?

Na facebooku sme vytvorili verejnú udalosť pre všetkých fanúšikov. Stačí ma skontaktovať cez facebook alebo telefonicky. Zapíšem si meno, rok narodenia a ide sa do Piešťan.

Nové Zámky pritiahli na zimný štadión počas základnej časti najviac divákov. Ktorý zo súperových fanklubov utkvel najviac v pamäti vám?

Ja si myslím, že to bol fanklub Liptovského Mikulášu. Tí boli špičkoví, aj čo sa týka návštevy zápasu v Nových Zámkoch. Prišli autobusom, aj s dodávkami a autami. Do Zámkov prišli aj fankluby zo Senice, Trnavy či Michaloviec, ale to boli väčšinou také malé skupinky. Ale určite nám utkveli v hlavách najmä Liptáci.

Zažili ste počas výjazdu aj dáku skutočnú kuriozitu?

Neviem, či to je kuriozita, ale na začiatku sezóny sme cestovali najmä do Topoľčian a Trnavy – to sú geograficky najbližšie mestá. Veľmi by som chcel pochváliť Topoľčancov, to boli najlepší a najinteligentnejší fanúšikovia z celej prvej ligy. Vždy nás privítali s otvoreným náručím a spolupráca s nimi bola vždy na najvyššej úrovni. Oni si určite zaslúžia pochvalu, boli TOP.

Je niečo, čo by ste momentálne na hokejovom zážitku v Nových Zámkoch zlepšili?

Jediné, čo by som možno vytkol je infraštruktúra a cenová politika. Na výjazdoch napr. v Topoľčanoch, Detve alebo Trnave zistili, že prístup k fanúšikom je tam trošku iný.

Ešte raz hovorím, dolu klobúk pred vedením novozámockého hokeja, ale je to pre zámockých fanúšikov strašne finančne náročné. Vstupné aj bufet. Keď porovnáme, čo sme zažili počas MOL ligy s dneškom, keď sa približujeme k extralige, tak dnešok je pre ľudí veľmi drahý. Teraz to štadióne nevidíme, lebo je to baráž, príde veľa ľudí. Ale osobne sa bojím, že v prípade extraligy by prišla iba polovica týchto ľudí. Pridali by sme sa tak ku klubom, ako sú Zvolen, Trenčín alebo Poprad, ktoré dosahujú momentálne polovicu našej návštevnosti. Iba toto jediné by som vytkol, ináč funguje vedenie perfektne, všetko je v poriadku. Dohoda medzi vedením a fanklubom je výborná, hokejisti sú spokoní, fanúšikovia sú spokojní, takže myslím, že iný problém tu nie je.

Plánuje fanklub po sezóne dáku oslavu?

Určite áno, ak úspešne zavŕšime sezónu a dostaneme sa do Tipsport ligy, tak na námestí budú veľké oslavy, ktoré budú usporiadané spolu s vedením. Ak by sme aj nepostúpili, tak určite oslávime aj prvoligový titul.

Ku pondelku bolo prihlásených na piatkový výjazd do Piešťan cca 120 ľudí a vybavuje sa tretí autobus. Ako sa uvádza oficiálnom webe HC Nové Zámky, odchod autobusu je naplánovaný v piatok, 25. marca 2016 o 15:30 z parkoviska pri plavárni. Približná cena výjazdu je 6,50,–€ / osoba + vstupenka 3,50,–€.

Čítajte aj:

Hokejisti Nových Zámkov si užívajú divácke návštevy, Chovan verí v postup

Nové Zámky hostili v baráži extraligistu, takto u nás dopadli Piešťany

Novozámockí hokejisti odštartovali sľubne: Z východu vezú prvé barážové body

Predstavenie barážového súpera – ŠHK 37 Piešťany

Predstavenie finálového a barážového súpera – HC 46 Bardejov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM