Peter Handzuš Hokej

Dorastenci bojujú o titul: V utorok vyhrali a dnes chcú sériu proti Skalici vyrovnať

Popradskí dorastenci nastúpili v utorok na tretí zápas finálovej série proti Skalici s dvojzápasovým mankom. Po dvoch prehratých stretnutiach v Záhorí museli dať do domáceho zápasu všetko.

Ilustračný obrázok k článku Dorastenci bojujú o titul: V utorok vyhrali a dnes chcú sériu proti Skalici vyrovnať
Foto: Peter Handzuš

Už od prvej minúty hrali Popradčania čo najviac dopredu a súpera sa snažili prestrieľať. Hokejisti HK ŠKP Poprad využili aj dôležitú presilovku o dvoch hráčov. Streleckú prestrelku v druhej tretine pretavili do gólu Skaličania a tak si domáci hráči museli dať pozor na záváhanie v poslednej časti hry. V útoku sa im darilo aj počas hry v oslabení v samom závere zápasu, keď gól na 5:1 padol počas oslabenia o dvoch hráčov. „Môžu nás mrzieť zápasy v Skalici, keď sme mali kopec vyložených šancí a nedali sme góly. Dnes nám to začalo padať a hneď sa hrá inakšie. Dnešné víťazstvo bolo zaslúžené. Zajtra bude nový deň, nový zápas. Treba začať pozitívne a hlavne za stavu 0:0 a zodpovedne. Myslím, že úspech sa opäť dostaví,“ verí vo svojich zverencov tréner Vladimír Turan.

Na štyri z piatich popradských gólov v tomto zápase nahral útočník Adrián Miškovec. „Teraz v playoff to bolo asi prvýkrát. Z nahrávok mám radosť, ale dôležitý je zajtrajší zápas. Ako kolektív sme zaťali päste a dali do toho všetko,“ povedal po zápase Adrián Miškovec.

Po streleckých suchotách v Skalici sa Popradčania presadili aj gólovo. Pred domácim publikom dvakrát skóroval Peter Bjalončík. „Hralo sa nám lepšie, lebo sme boli doma, diváci boli super. Zabojovali sme, to bolo hlavné. Hrali sme srdcom za Poprad. Zajtra by sme chceli zopakovať ten istý výkon, možno aj viac ešte zabrať, lebo vzadu to sem tam haprovalo,“ zhodnotil dôležitý domáci zápas Peter Bjalončík.

HK ŠKP Poprad – MHKM Skalica 5:1 (3:0, 0:1, 2:0)
Góly: 11. Kundrik, 15., 49. Bjalončík, 19. Martančík, 59. Krempaský – 33. Tyršel
Stav série 1:2 (hrá sa na tri víťazné zápasy)

Po dvoch prehrách v Skalici (1:3 a 1:2pp) pred domácim publikom mladí Popradčania zabrali, aby sériu hranú na tri víťazstvá predĺžili. To sa im aj podarilo, a tak posledný domáci zápas sezóny odohrajú dorastenci v stredu 30. marca 2016. Zápas na popradskom zimnom štadióne začína o 17:00. Chalanom fandíme a veríme, že o titule rozhodne až piaty zápas v Skalici. Príďte aj dnes urobiť na zimák mladým Popradčanom skutočnú domácu atmosféru!

HK ŠKP Poprad - MHKM Skalica 5:1
75
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM