Peter Handzuš Hokej

Dorastenci zdolali Trenčín a postúpili do finále. O zlato budú bojovať so Skalicou

Dorastenci HK ŠKP Poprad budú bojovať o majstrovský titul. Do finále playoff sa tento rok dostali cez trenčiansku Duklu, ktorej tak vrátili vyradenie z minulej sezóny. Popradčania sa do finále prebojovali postupne cez Žilinu (3:0 na zápasy), Nitru (3:0 na zápasy) a Trenčín (3:1 na zápasy).

Ilustračný obrázok k článku Dorastenci zdolali Trenčín a postúpili do finále. O zlato budú bojovať so Skalicou
Foto: Peter Handzuš

Semifinále playoff bolo pre Poprad najťažšie. Zápasy proti Trenčínu boli veľmi vyrovné. Séria priniesla dobrý hokej, kde v prvých troch zápasoch o víťazovi rozhodoval jeden gól. „S Trenčínom vyhrať trikrát po sebe sa nepodarí každému, aj keď favoritom série bol Trenčín, ktorý vyhral ligu s veľkým náskokom. V každom zápase sme viedli. Mali sme super prvé tretiny. V druhej tretine nastalo v každom zápase nejaké uspokojenie a v tom prvom zápase sme to už nestihli dotiahnúť do víťazného konca. V tom druhom sme znova v tretej tretine zabrali a vyhrali. V sobotu sme dvakrát mali dvojgólový náskok a aj tak to nestačilo a zápas dospel do predĺženia. Myslím ale, že lepšiemu šťastie praje a vyhrali sme. Dnes sme opäť čakali, že to bude ťažký zápas, ale príchod osemnástkarov, teda reprezentantov, je veľkým prínosom pre toto mužstvo. Myslím, že aj dnes rozhodli z takých vecí, z ktorých by málokto rozhodol,“ povedal po nedeľnom zápase spokojný tréner HK ŠKP Poprad Vladimír Turan.

Minulý rok mal Trenčín takú istú výhodu. Mal k dispozícii starších chlapcov, ktorí mohli vypomáhať dorastencom. Prejavilo sa to v štvrtom zápase, keď Poprad prehral 1:9. Trenčín postúpil a nakoniec sa stal majstrom. „Aj teraz im brankár veľmi pomohol. Mali ešte hráčov, ktorí mohli pendlovať, ale tohto roku máme tak poskladaný káder, že na nás nemali,“ konštatoval tréner Turan.

Vo finále čaká na HK ŠKP Poprad tím MHKM Skalica a cestovanie na západ republiky. Skalica postúpila do finále cez Trnavu, ktorú zdolala 3:1 na zápasy. „Pre toto mužstvo je dobré, že hráme prvé dva zápasy von, lebo z von doniesť jeden bod robí veľmi veľa. Nemusí sa nám to podariť, ale aj v Žiline, v Nitre a aj teraz v Trenčíne, stále sa nám podarilo uchmatnúť ten jeden zápas a to je veľká psychická vzpruha,“ dodal Vladimír Turan.

Finále Extraligy dorastu sa hrá na tri víťazné zápasy. Prvé dva odohrajú mladí Popradčania v Skalici 25. a 26. marca. Tretí prípadne štvrtý zápas odohrajú doma v Poprade 29. a 30 marca. Predbežne sú všetky zápasy plánované na 17:00.

HK ŠKP Poprad - HK Dukla Trenčín 5:0
59
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM