Lucia Lauková Krimi Hokej

Doživotný zákaz vstupu! HK Nitra reaguje na incident na žilinských tribúnach

HK Nitra sa vyjadril k incidentu, ktorý sa stal v počas zápasu Nitry v Žiline. O fanúšika s nešportovým správaním nemá záujem.

Ilustračný obrázok k článku Doživotný zákaz vstupu! HK Nitra reaguje na incident na žilinských tribúnach
Zdroj: TASR

HK Nitra vydal na svojom webe oficiálne stanovisko k udalostiam zo sobotňajšieho zápasu (8.4.) medzi Žilinou a Nitrou. Počas zápasu sa v sektore hosťujúcich fanúšikov Nitry objavila pyrotechnika a delobuchy. Hlavnými rozhodcami bol duel prerušený a sektor hostí nariadili za asistencie ťažkoodencov vyprázdniť.

Vzniknutú situáciu komentoval HK Nitra s ľútosťou. „Zároveň sme však hrdí a pyšní na náš fanklub a našich priaznivcov, ktorí sú najlepší na celom Slovensku. Veľmi nás mrzí, že jeden človek hodením svetlice a dvoch delobuchov pokazil dojem a celý športový zážitok zvyšným 500 ľuďom,“ stojí v stanovisku HK Nitra.

Vinníka potrestajú

Ako uviedol HK Nitra na svojom webe, vinník bol aj vďaka našim fanúšikom odhalený a prevezený na policajnú stanicu. „Je to človek, ktorý na hokej chodí zriedkavo. Na zápas do Nitry sa však už nedostane- HK Nitra mu udelil doživotný zákaz vstupu na štadión. O takýchto pseudofanúšikov nestojíme. Pokiaľ sa ukáže, že mal komplicov, budú postihnutí rovnako,“ prezradil klub na webe.

Nemali trpieť všetci

Podľa vyjadrenia HK Nitra na klubovom webe, by mal byť vyvedený a potrestaný konkrétny vinník a zvyšných 99 percent slušných ľudí by nemalo trpieť. „Na opačnej strane pri podobnom incidente v sektore domácich fanúšikov ( minimálne 5 svetlíc a dymovnica) nasledoval len presun ľudí na iné miesto,“ dodáva HK Nitra.

Výtržníkov nebude tolerovať

HK Nitra vyhlásil, že voči prípadným výtržníkom bude nekompromisný a klub urobí všetko aby ich zo štadiónov dostali preč. „Napriek tejto nepríjemnej udalosti ďakujeme všetkým naším fanúšikom za disciplinovaný odchod z tribúny, za podporu a veríme, že nám zostanete verní aj naďalej,“ uzavrel HK Nitra na webe.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM