Rastislav Búgel Hokej Hokej

Dráma napokon pre Nitru: Hokejisti zdolali Žilinu po nájazdoch, postúpili do semifinále!

Hokejisti HK Nitra postúpili do semifinále tipsportligovej Slovnaft play off. Nad Žilinou vyhrali aj v stredajšom štvrťfinále 3:2 po samostatných nájazdoch a celú sériu ovládli v najkratšom možnom čase 4:0 na zápasy.

Ilustračný obrázok k článku Dráma napokon pre Nitru: Hokejisti zdolali Žilinu po nájazdoch, postúpili do semifinále!
Zdroj: TASR

Vlci hrali o zotrvanie v sérii a tomu podriaďovali taktiku. V úvode sa síce viac tlačili pred Valenta, ale nedarilo sa im tak ako v predošlom zápase. Svoju prvú presilovku však, rovnako ako v treťom dueli využili, keď už po 14 sekundách hry dostal puk za Valenta Konečný. Hostia sa snažili vyrovnať, no v bráne domácich stál pozorný Tomek, ktorý nepustil za seba viaceré pokusy Nitranov. Na opačnej strane zase úradoval Valent, ktorý sa predviedol aj pri šanci Šveca v 18. minúte.

Úvod druhej tretiny vyšiel hosťom, keď v presilovke pálil od modrej tvrdo a presne König a Nitra vyrovnala na 1:1. Hra sa niesla v znamení žilinskej útočnej snahy o navrátenie vedenia, ale vlci sa nevedeli pred Valentom dobre zorientovať a vytvoriť si vážnu šancu na gól. V 34. min. naopak mohli skórovať hostia, ale Tomek sa včas zorientoval a puk pred bránkovou čiarou zachytil. V závere tretiny však hostia využili ďalšiu presilovku, keď sa do puku oprel Laliberté a jeho strelu tečoval za bezmocného Tomeka Blackwater.

Tretia tretina sa niesla v znamení pokračujúcej snahy Žilinčanov o návrat do zápasu, ale proti organizovanej hre hostí to mali vlci veľmi ťažké. Ich puky často nenachádzali adresáta a zdalo sa, že vývoj duelu s Nitrou už nedokážu otočiť. V 54. min. sa však dostali pri vylúčení Bakera k presilovke a po 19 sekundách ju delovkou spoza ľavého kruhu využil Novotný. Vlci dostali novú energiu, hra nový náboj a prebudili sa aj tribúny. Vlci sa tlačili dopredu, ale nič veľké nedokázali vymyslieť, rovnako ako Nitrania a nasledovalo druhé predĺženie v sérii.

V predĺžení mali v prvej päťminútovke oba tímy niekoľko dobrých šancí na skórovanie, ale neujali sa ani pokus Ježeka, ani bekhendová strela Blackwatera. V druhej päťminútovke bola lepšia o máličko Nitra, viackrát musel Tomek riešiť nepríjemné situácie, ale záver predĺženia patril strelám domácich, ktoré Valent trochu so šťastím pokryl.

Rozhodnúť museli samostatné nájazdy, v ktorých Žilinčania nedokázali prekonať Valenta, naopak za hostí uspeli Kutálek a Ručkay a posunuli tak Nitru do semifinále play off.

MsHK DOXXbet Žilina – HK Nitra 2:3 pp a sn (1:0, 0:2, 1:0 – 0:0, 0:1)

Góly: 11. Konečný (Róbert Huna, Zaťko), 54. Novotný (Konečný) – 23. König (Pupák, Štefanka), 39. Blackwater (Laliberé, M. Slovák), rozhodujúci nájazd Kutálek

Žilina: Tomek – Brejčák, Zaťko, Ťavoda, Kurali, Leško, Makovský, Mendrej – Konečný, Róbert Huna, Novotný – Handlovský, Valášek, Stupka – E. Švec, Ježek, Drevenák – Rogoň, Dominik Rehák, Ondruš

Nitra: Valent – Milam, Ordzovenský, Podhradský, Mezei, Baker, Milo, König, Kuzma – Laliberté, M. Slovák, Blackwater – H. Ručkay, Beca, Kutálek – Macík, Štefanka, Pupák – Bajtek, Bene, Piačka

Hokejisti Nitry zdolali Žilinu po nájazdoch, postúpili do semifinále!
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM