Barbara Dallosová Krimi

Dráma pri Novej Bani: Policajti strieľali na unikajúce auto, zomrel v ňom Tomáš (†17)

Naháňačka a streľba. Dramatický zásah pri Novej Bani sa skončil tragicky. V aute plnom tínedžerov podľa polície vyhasol mladý život.

Ilustračný obrázok k článku Dráma pri Novej Bani: Policajti strieľali na unikajúce auto, zomrel v ňom Tomáš (†17)
Zdroj: Dnes24.sk

Udalosť sa podľa policajných informácií stala v nedeľu (18.6.) krátko po polnoci, keď vykonávala hliadka polície osobitnú kontrolu v okolí Novej Bane. Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková, počas tejto kontroly hliadka spozorovala Seat Ibiza, ktorého vodič, 19-ročný Michal z okresu Zlaté Moravce, je pre políciu známy.

Keď zbadal hliadku, zrýchlil…

Podľa Kováčikovej mladý muž viedol motorové vozidlo v čase, kedy mal uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá, pričom išlo v poradí už o tretí takýto zákaz. ,,V minulosti totiž dostal opakovane trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá. Čo sa týka jeho priestupkov na úseku dopravy, dopustil sa aj závažných porušení povinností vodiča, za čo mu bola taktiež opakovane uložená bloková pokuta. Z uvedeného dôvodu chcela hliadka vodiča zastaviť a skontrolovať, pričom išla smerom za týmto vozidlom, na obec Orovnica," vysvetlila hovorkyňa.

Ako pokračovala, v čase, keď sa nachádzali niekoľko metrov za úrovňou križovatky, hliadka polície zapla výstražné zvukové a svetelné znamenie, na ktoré vodič zastavovaného vozidla reagoval značným zrýchlením a následne aj veľmi riskantným manévrom, keď predbehol vozidlo idúce pred ním, čím ohrozil aj ďalšie vozidlo jazdiace v protismere.

,,Michal sa snažil hliadke unikať. Hliadka preto použila niekoľko varovných výstrelov do vzduchu, no nakoľko vodič s vozidlom nereagoval, bol použitý varovný výstrel, smerovaný na zastavenie unikajúceho vozidla. Následne neďaleko obce Hronský Beňadik v časti Psiare vozidlo pravdepodobne následkom vysokej rýchlosti za železničným priecestím havarovalo," opisuje hovorkyňa.

Tomáš zraneniam podľahol

Na mieste bolo podľa jej slov zistené, že vo vozidle sa nachádzali ďalšie tri osoby, a to 16-ročná spolujazdkyňa, sediaca vedľa vodiča, a dvaja spolujazdci sediaci na zadných sedadlách, pričom jeden z nich, 17-ročný Tomáš, bol zranený.

,,Policajná hliadka vzhľadom na závažnosť situácie privolala rýchlu zdravotnú pomoc, pričom až do príchodu jej posádky sa snažili mladého muža na mieste oživovať. Tomáš zraneniam na mieste podľahol. Prípadom sa už zaoberá inšpekcia Ministerstva vnútra Slovenskej republiky," hovorí o tragédii Kováčiková.

,,Polícii je veľmi ľúto, že vyhasol mladý ľudský život. K takémuto tragickému následku skutočne nemuselo dôjsť, nebiť bezohľadnej jazdy nezodpovedného vodiča, ktorému bol už v tomto mladom veku tri krát uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá," dodala na záver policajná hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM