Regióny Krimi

Dráma v Kremnici: Lupiča Jaroslava (44) spacifikovali mestskí policajti streľbou, FOTO

Mestskí policajti už o lupičovi vedeli, čakali ho pred bankou v nepriestreľných vestách. Čítajte, ako incident, ktorý vyvolal rozruch v Kremnici, opisujú policajti.

Ilustračný obrázok k článku Dráma v Kremnici: Lupiča Jaroslava (44) spacifikovali mestskí policajti streľbou, FOTO
9
Galéria

Strelným poranením sa skončilo dnešné lúpežné prepadnutie pobočky banky, ktoré sa stalo v dopoludňajších hodinách v Kremnici.

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková, 44-ročného Jaroslava z Ružomberka spacifikovala hliadka Mestskej polície (MsP) v Kremnici.

Lupiča zastavili streľbou

Ozbrojený muž podľa jej slov vošiel so zbraňou v ruke do pobočky banky, kde si pýtal peniaze. ,,Z banky vybehol von, kde sa ho podarilo spacifikovať hliadke MsP, ktorá použila voči páchateľovi služobnú zbraň," podotkla Kováčiková.

Muža, ktorého postrelili do nohy, previezli do žiarskej nemocnice. ,,Zaistená zbraň a ďalšie veci boli zaslané na expertízne skúmanie a začíname trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže a tiež nedovoleného ozbrojovania," dodala Kováčiková.

Čakali ho pred bránou

Náčelník MsP v Kremnici Roman Brhlík v tejto súvislosti uviedol, že MsP sa o mužovi dozvedela prostredníctvom telefonického oznámenia. ,,Hliadka MsP, ktorá bola v tom čase v centre mesta, si zobrala nepriestrelné vesty a počkala páchateľa pod bránou, lebo nechcela ísť dnu do priestorov, aby nikoho neohrozila," priblížil Brhlík.

Keď páchateľ podľa jeho slov uvidel hliadku MsP, zmenil smer svojho úteku a vydal sa smerom na Štefánikove námestie. ,,V tom vytiahol zbraň a začal mávať zbraňou proti hliadke," dodal s tým, že keď na výzvy policajtov nereagoval, použili služobnú zbraň. Muža postrelili, spacifikovali a odzbrojili.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM