Krimi

Dráma v Nových Zámkoch: Taxikárovi muž priložil zbraň k hlave a vyhrážal sa

Novozámockým kriminalistom sa podarilo objasniť prípad vyhrážania sa a lúpeže, ktorý sa stal v noci z 2. na 3. novembra v Nových Zámkoch.

Ilustračný obrázok k článku Dráma v Nových Zámkoch: Taxikárovi muž priložil zbraň k hlave a vyhrážal sa
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková, 30-ročný muž z obce Láb v okrese Malacky priložil taxikárovi k hlave zbraň a pýtal peniaze.

Obvinený muž nastúpil 2. novembra približne o 23.50 h do vozidla taxislužby a požiadal o odvoz na hlavnú vlakovú stanicu. „Počas jazdy vytiahol krátku guľovú zbraň a priložil ju vodičovi k hlave. Vyhrážal sa mu pritom zabitím. Po zastavení na Novomestskej ulici zobral poškodenému 33-ročnému taxikárovi približne 100 eur a žiadal viac. Po chvíli však odišiel,“ povedala Čuháková.

Kriminalisti okamžite po oznámení skutku začali po páchateľovi pátrať, pričom pracovali aj so zábermi z bezpečnostných kamier. „V piatok 10. novembra vyšetrovateľ Policajného zboru obvinil páchateľa zo zločinov lúpeže, vydierania a prečinu obmedzovania osobnej slobody. Vyšetrovateľ tiež spracoval podnet na väzobné trestné stíhanie obvineného, pričom mu za tieto zločiny hrozí v zmysle zákona trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov,“ ukončila nitrianska krajská policajná hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM