Barbara Dallosová Krimi

Dramatické chvíle žiarskych hygienikov na jarmoku: Nadávky, zápisnica na zemi, policajný zásah!

Nemali potrebné povolenia, správne uskladnené potraviny a ani len vodu na umývanie rúk. Hygienikov však odmietali počúvať a prišlo aj na verbálne útoky. Tvrdohlavých stánkarov spacifikovali až policajti. Pozrite, čo sa dialo.

Ilustračný obrázok k článku Dramatické chvíle žiarskych hygienikov na jarmoku: Nadávky, zápisnica na zemi, policajný zásah!
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Kontrolu stánkov, v ktorých sa predávali pokrmy a nápoje na priamu konzumáciu vykonával počas jarmoku Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ). Narazili aj na stánok s cukrovinkami, ktorý nespĺňal podmienky. Predávajúci z neho sa postarali o poriadny cirkus.

Bez chladenia a vody

Podľa Evy Striežovej z RÚVZ v Žiari nad Hronom nespĺňali problémoví predajcovia hneď niekoľko podmienok. ,,V prevádzke nebolo zabezpečené chladiace zariadenie na skladovanie a vystavovanie cukrárskych výrobkov. Zároveň nebola zabezpečená pitná voda na osobnú hygienu zamestnancov prevádzky počas manipulácie s potravinami, ani jednoduché zariadenie na umývanie rúk," objasňuje nedostatky Striežová.

Nebezpečné cukrovinky

Podľa Striežovej šlo konkrétne o cukrárske výrobky plnené rôznymi náplňami. Krémeše, veterníky a iné dobroty ale neboli ničím prikryté ani označené dátumom spotreby. Hmyz, prach a slnko, ktoré bolo k jarmoku štedré, mohli urobiť zo zákuskov nebezpečné pochúťky. ,,Neboli vytvorené podmienky pre zachovanie ich zdravotnej bezpečnosti," hovorí Striežová.

Zápisnicu hodili o zem

Neporiadni stánkari si ale z nariadenia hygienikov, okamžite uzatvoriť stánok, ťažkú hlavu nerobili. Hygienikom odmietli predložiť príslušné doklady, verbálne ich napádali a zbaliť stánok sa nechystali. ,,Pracovníci stánku odmietli zápisnicu prevziať, hodili ju na zem," opisuje dramatickú kontrolu Striežová.

Kontrolóri si teda zavolali na pomoc mestskú políciu. ,,Hliadka mestskej polície v tomto prípade zasahovala. Tohto predajcu sme z jarmočniska vykázali," potvrdil náčelník žiarskych mestských policajtov Róbert Šiška.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM