Ľubomíra Karmanová Regióny

Dramatický útek z bytu pred ničivým ohňom: Mladá mamička (30) zachránila deti v poslednej chvíli!

O živote, žiaľ, často rozhodujú náhody, niekedy dokonca lampička v detskej izbe, pri ktorej to všetko začalo. Toto je príbeh rodiny, ktorý sa môže stať každému z nás, no teraz potrebuje našu pomoc.

Ilustračný obrázok k článku Dramatický útek z bytu pred ničivým ohňom: Mladá mamička (30) zachránila deti v poslednej chvíli!
Zdroj: Dnes24.sk

Požiar na druhom poschodí paneláku. Mladá maminka Veronika Babjaková (30) uložila svojho 11-mesačného synčeka Martinka spať pri zapálenej nočnej lampe. Zavrela dvere a išla sa ešte povenovať svojej trojročnej dcérke Hanke do detskej izby, kde tiež privrela dvere, aby malý mohol nerušene pokračovať v snení.

Z izby vyšľahli plamene

Po niekoľkých minútach podľa darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk zacítila čudný zápach. Išla skontrolovať malého a na spálni sa už nedali otvoriť dvere. Silou ich vytlačila, vyšľahli plamene.

„Skrat nastal v lampičke. Schytila detičky v pyžamkách a utekala preč k susedom prosiť o pomoc. Hasiči uhasili požiar až po niekoľkých hodinách. Všetko, čo bolo v byte, zhorelo,“ povedala rodina po hrozivej udalosti pre spomenutý portál.

Našťastie sa maminke ani drobčekom nič nestalo. Ocko Peter (38) bol podľa portálu v tom čase v práci, no hneď, ako sa to dozvedel, utekal na pomoc. Keď my ostatní pečieme a chystáme sa na sviatky, oni prišli o celý svoj majetok, doklady a hlavne o strechu nad hlavou.

Ako môžeme pomôcť

Pomôcť nešťastnej rodine z Banskej Bystrice môžete aj vy. Cieľom je vyzbierať aspoň nejakú čiastku na pokrytie a pomoc základných vecí, ako napríklad kozmetiku, detské potreby, oblečenie, potraviny, rekonštrukciu bytu – prosto čokoľvek, čo sa im v tejto hroznej životnej situácii zíde.

Detaily o tom, ako sa dá rodine pomôcť, nájdete na portáli ludialudom.sk.

Mladá rodina si prešla peklom
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM