Webnoviny - Svet

Dúbravka bude o urnovom háji ešte rokovať

WEBNOVINY.SK

Dúbravka Foto: bratislava.sme.sk

BRATISLAVA 9. februára (WEBNOVINY) – Plánovaný urnový háj pri kostole Sv. Kozmu a Damiána v bratislavskej Dúbravke bude predsa len ešte rezonovať na miestnom zastupiteľstve. Rozhodli o tom dnes poslanci. Tí totiž poverili starostu Jána Sandtnera, aby predložil analýzu plnenia programovej priority, ktorou je práve spomínaný urnový háj. Materiál by sa mal dostať na zastupiteľstvo do konca marca.

Podľa externej pracovníčky miestneho úradu Zuzany Aufrichtovej by sa však malo hovoriť o menšom rozsahu daného zámeru. Uvažuje sa s kolumbáriom, teda urnovou stenou. Ide o perforované oplotenie so vzdušnou architektúrou. Tým by sa mala znížiť aj kapacita, presný počet zatiaľ nie je známy. Doriešiť by sa podľa nej mala aj doprava. Tá bola jednou z kľúčových pripomienok petičiarov v prípade plánovanej výstavby urnového hája.

Člen petičného výboru Štefan Füzy privítal fakt, že by sa malo hovoriť nie o urnovom háji, ale kolumbáriu. Podľa neho je aj tento zámer rovnako odpoveďou na verejný záujem pochovávania v Dúbravke. Zaujímalo by ho ale, prečo sa o takejto možnosti nehovorilo hneď od začiatku, keďže takéto riešenie je aj lacnejšie. Petičiar však zároveň dáva do pozornosti vypracovanie analýzy, podľa ktorej by sa určil aj počet miest na kolumbáriu na umiestnenie urien. Taktiež upozorňuje, že aj tento zámer mestskej časti by sa mal dostať na diskusiu občanov.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM