Zo Slovenska

Dunaj je atraktívny aj pre cudzincov

Väčšina lodí parkuje v zátoke Vlčie hrdlo. Ďalšie parkujú v Jarovskom ramene, kde je približne dvesto hausbótov.

Ilustračný obrázok k článku Dunaj je atraktívny aj pre cudzincov
Zdroj: TASR

Letná sezóna priťahuje na Dunaj lodných výletníkov z celého Slovenska. Nie menej aj zahraničné posádky. Okrem bežných vyhliadkových trás v Bratislave si záujemcovia môžu prenajať vlastný čln, alebo Dunaj sami splavovať. Informoval o tom riaditeľ spoločnosti Eventpoint Branislav Baliga.

V Bratislave sa podľa Baligu nachádza dvesto až tristo motorových lodí a člnov.

„V marínach navyše občas zakotvia zahraničné posádky, ktoré prichádzajú z Nemecka a často cestujú až do Čierneho mora a ďalej Grécka či Chorvátska. Málo ľudí pozná túto stranu využitia Dunaja. Občas vidia lode pred bratislavským nákupným centrom, ale vodáci zväčša kotvia nižšie pod Bratislavou, a to v Jarovskom ramene, Čunove, Hamuliakove a podobne,“ uviedol Baliga.

Obľúbený Malý Dunaj

Pre záujemcov sú na Dunaji zabezpečené prehliadky Bratislavy, ktoré vedú až po Karloveské rameno alebo aj smerom k Múzeu moderného umenia Danubiana v Čunove. Lode si prenajímajú aj súkromní záujemcovia. Tí však musia mať potrebné doklady na vedenie lode. Okrem motorových člnov sa dá Dunaj aj splavovať. „Najatraktívnejší je Malý Dunaj,“ dodal Baliga.

„Väčšina lodí parkuje v zátoke Vlčie hrdlo. Ďalšie parkujú v Jarovskom ramene, kde je približne dvesto hausbótov,“ opísal Baliga. Ďalšie obľúbené maríny sa nachádzajú v Čunove, Hamuliakove a Šamoríne. Plavebná sezóna trvá podľa počasia zväčša od začiatku mája do konca októbra.

Čítajte aj: Z loďky je svet najkrajší. Vybrali sme pre vás nenáročné splavy v okolí Bratislavy

Medzinárodný deň Dunaja
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM