Webnoviny - Svet

Dzurinda popracuje na reputácii SR v zahraničí

WEBNOVINY.SK

Mikuláš Dzurinda Foto: SITA/Michal Burza BRATISLAVA 11. augusta (WEBNOVINY) – Návrh kompetenčného zákona, ktorý je momentálne v pripomienkovom konaní je podľa ministra zahraničných vecí Mikuláša Dzurindu (SDKÚ-DS) dobrá príležitosť dokázať, že vládna koalícia má naozaj vôľu meniť veci k lepšiemu. Dzurinda to povedal po dnešnom rokovaní vlády. Podľa Dzurindu je dnes v oblasti zahraničných vecí dôležitý aj ekonomický rozmer, preto prišiel s návrhom integrovať ekonomické oddelenia, ktoré sú v pôsobnosti ministerstva hospodárstva pod rezort MZV. Minister očakáva, že týmto krokom ministerstvo zefektívni svoju prácu a dokáže aj ušetriť.

Hlavnou prioritou rezortu zahraničných vecí bude prispieť k zlepšeniu reputácie Slovenska. Dzurinda to chce dosiahnuť aktivitou ministerstva tak doma ako aj v zahraničí. „Dnes už to nie je o tom, že my sme my a Európa sú oni. My sme Európa,“ povedal Dzurinda. Preto je podľa neho dôležité, ako sa Slovensko správa za rokovacím stolom.

Ambiciózne ciele, ktoré si EÚ dala v strategickom dokumente Europa 2020, sa podľa ministra zahraničných vecí môžu naplniť len na základe reforiem jednotlivých členských štátov. Slovensko má podľa neho práve v tejto oblasti veľké skúsenosti a teda i priestor, aby sa veci pohli k lepšiemu.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM