Ivana Milanová Správy

Európska komisia ocenila Katolícku univerzitu

Európska komisia (EK) vyzdvihla prácu a dosiahnuté výsledky Katolíckej univerzity v Ružomberku (KU) v oblasti internacionalizácie.

Ilustračný obrázok k článku Európska komisia ocenila Katolícku univerzitu
Zdroj: KU v Ružomberku

Komisia vychádzala z analýzy akademického roka 2014/2015, ktorý bol prvým rokom nového programu učiteľskej a študentskej mobility Erasmus+.

V liste, ktorý Katolíckej univerzite zaslal Adam Tyson, riaditeľ Generálneho direktoriátu pre vzdelávanie a kultúru EK, zvlášť ocenil starostlivosť KU o prichádzajúcich a odchádzajúcich študentov a zamestnancov pred nástupom na mobilitu, počas jej trvania a po jej skončení, ďalej vyzdvihol podporu študentov so špecifickými potrebami a zo sociálne slabšieho prostredia, začlenenie prichádzajúcich účastníkov do prostredia univerzity a zavedenie procedúry pri uznávaní mobility.

Národná agentúra pre program Erasmus+ v Bratislave označila prípravu mobilít na KU za príklad dobrej praxe a v júni požiadala pracovníka zahraničného referátu KU o prezentáciu pred zástupcami iných slovenských univerzít.

Referát pre zahraničné vzťahy, mobility a formáciu KU dlhodobo dosahuje vysoké počty vyslaných i prijatých mobilít. Najnovšie Národná agentúra pre program Erasmus+ schválila Katolíckej univerzite dvojročný projekt a pridelila na roky 2016–2018 finančný grant pre spoluprácu s krajinami mimo Európskej únie, konkrétne s Ukrajinou a Gruzínskom.

Autor: František Trstenský

Prečítajte si tiež:

V ružomberskej nemocnici skončili desiatky budúcich vojakov

Najnovší ZOZNAM: Voľné pracovné miesta v Ružomberku, všetky na jednom mieste

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM