Hokej

Extréner Slovana s novým pôsobiskom: Říha mieri na striedačku českej reprezentácie

V českej hokejovej reprezentácii nastane zmena pri kormidle. Novým trénerom českej hokejovej reprezentácie by sa mal stať Miloš Říha.

Ilustračný obrázok k článku Extréner Slovana s novým pôsobiskom: Říha mieri na striedačku českej reprezentácie
Zdroj: TASR

Niekdajší kouč bratislavského Slovana sa podľa stredajšieho vydania denníka Sport dohodol už minulý týždeň s predsedom Českého zväzu ľadového hokeja (ČSLH) Tomášom Králom na hrubých obrysoch spolupráce. ČSLH zatiaľ informáciu nepotvrdil, výkonný výbor vymenuje nástupcu Josefa Jandača až na svojom zasadnutí 7. júla.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

O tom, že Říha by sa mal ujať reprezentačného kormidla po Jandačovi, informoval už pred MS v Dánsku denník Blesk. Predtým post trénera národného tímu údajne odmietli pre vyťaženosť v kluboch Martin Straka z Plzne, Libor Zábranský z Brna a stroskotali aj rokovania s libereckým Filipom Pešánom. Päťdesiatdeväťročný Říha rokovania s českým zväzom potvrdil, zatiaľ však nie je známe, aký dlhý kontrakt podpíše a ako bude vyzerať jeho spolupráca s avizovaným generálnym manažérom Petrom Nedvědom. Říhovou prvou veľkou akciou s národným tímom by mal byť budúcoročný svetový šampionát na Slovensku, Česi sa v základnej fáze predstavia v B-skupine v Bratislave.

Říha viedol bratislavský Slovan v KHL do októbra minulého roka, keď predčasne skončil po sérii neúspešných výsledkov. Predtým s „belasými“ získal aj dva tituly v slovenskej extralige (2002 a 2005). V zbierke úspechov má i striebro s Atlantom Mytišči v ruskej superlige (2011), finále s Pardubicami 2003 a 2007 a bronz z roku 1999. Jandač bude od budúcej sezóny trénerom Metallurgu Magnitogorsk.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM